Zbulohen të gjitha kurdisjet në futboll gjatë vitit 2022, u raportuan mbi 775 ndeshje të dyshimta

  • 23 March 2023 - 10:50
Zbulohen të gjitha kurdisjet në futboll gjatë  vitit  2022,  u raportuan mbi 775 ndeshje të dyshimta

Të dhëna rreth trukimeve në futboll janë dhënë nga Globo Esporte duke iu referuar Sportradar që monitoron bastet në futboll, përcjell "Kosova Sot Online ".

Në vitin 2022, bota vendosi një rekord për numrin e ndeshjeve të dyshimta në sporte të ndryshme 1212 (34% më shumë se një vit më parë).

Në futboll, Brazili renditet i pari në këtë kategori me 152 ndeshje të dyshimta. Në vendin e dytë është Rusia (92), në të tretën është Republika Çeke (56), në të katërtin është Kazakistani (43), në të pestën është Kina (41).

Gjithsej janë 775 ndeshje të dyshimta në futboll. Ato janë regjistruar kryesisht në ligat e ulëta, më shumë se gjysma, në divizionet e treta dhe më poshtë. Ndërkohë, mediat franceze pak kohë më parë zbuluan se edhe në futbollin kosovar ka dyshime për kurdisje ndeshjesh, duke e vënë gishtin kah klubi i futbollit Llapi.

Shikoni renditjen:

Brazil – 152 ndeshje

Rusia – 92

Republika Çeke – 56

Kazakistani – 43

Kinë – 41

Greqia – 40

Argjentina – 39

Filipinet – 37

Polonia – 36

Tajlandë – 35

Krahasimi mes 2021 dhe 2022 të ndeshjeve të identifikuara nga Sportradar.

Image

(Kosova Sot Online)