Ministrja Dumoshi priti në takim anëtarët e grupit punues për shndërrim në muze të ish-burgut të Prishtinës

  • E.K /
  • 08 shtator 2020 - 14:34
Ministrja Dumoshi priti në takim anëtarët e grupit punues për shndërrim në muze të ish-burgut të Prishtinës

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit priti sot në takim konstituiv anëtarët e grupit punues për shndërrim në muze të ish-burgut të Prishtinës.

Grupi punues me vendim të ministres ka këtë përbërje:

Vjollca Aliu, drejtoreshë e Departamentit të Trashëgimisë në rolin e kryesueses;

Ndërkaq në rolin e anëtarëve:

Profesor Luan Mulliqi, anëtar korrespodent i Akademisë;

Bislim Zogaj, drejtor i AMKMK-së;

Xhavit Loshaj, këshilltar i Ministrit të Drejtësisë;

Hydajet Hyseni, Kryetar i Shoqatës së Burgosurve Politik të Kosovës;

Meriman Braha, Drejtor Ekzekutiv i Shoqatës së të Burgosurve Politik të Kosovës;

Fikrije Berisha, zyrtare e Agjencisë së Arkivave të Kosovës dhe

Dr. Hagji Ademi, Instituti i Historisë dhe

Ajshe Kamberi, MPB.

Në takim Ministrja u shpreh e lumtur që në mandatin e saj si ministre ish-burgu i Prishtinës filloi procedurat e shndërrimit në muze.

Burgu i Prishtinës ishte vendi ku shumë figura të rëndësishme të vendit tonë janë burgosur e persekutuar politikisht, prandaj shndërrimi i tij në muze është i domosdoshëm për kujtesën tonë kolektive dhe për njohjen e kontributit të shumë njerëzve në Kosovë - tha Ministrja Dumoshi.

Ndërtesa në të ardhmen do të menaxhohet dhe administrohet nga MKRS-ja me funksionin muze.

Gjatë takimit anëtarët e grupit punues thanë se do të angazhohen maksimalisht gjithmonë duke pasur në konsideratë ndjeshmërinë e çështjes, kompleksitetin e ndërtesës, si dhe aspektin shoqëror dhe historik të saj.

Trashëgimia kulturore e shpirtërore dhe ruajtja e kujtesës kolektive janë prioritet kyç i Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit.

(Kosova Sot Online)