Besiana, Shkodrani dhe Shkelëzeni mirëpriten me duartrokitje në Qendrën Kulturore në Stamboll

  • A.P /
  • 01 March 2024 - 16:23
Besiana, Shkodrani dhe Shkelëzeni mirëpriten me duartrokitje në Qendrën Kulturore në Stamboll

Me veprat më të bukura të kompozitorëve shqiptarë me datë 29 shkurt në Qendrën Informative Kulturore në Stamboll, transmeton gazeta "Kosova Sot Online".

Ishte pikërisht nikoqiri i Qendrës Informative Kulturore z. Valmir Aziri i cili ka bërë të njohur se është dhënë një spektakël i jashtëzakonshëm nga treshja e famshme! Koncerti është mbështetur nga Ministria e Kulturës së R.Kosovës ndërkaq të pranishëm kanë qenë shumë të ftuar, ngq konsullata e Maqedonisë së Veriut, shoqata të ndryshme, përfaqësues të rinisë shqiptare dhe artdashës që kanë përjetuar një mbrëmje të paharruar në Stamboll!


Programin e ka hapur Shkëlzen Baftiari me veprën për piano “Lirikë pranverore” nga Simon Gjoni dhe më pas të pranishmëve u është drejtuar dtejtor Valmir Aziri, duke bërë të ditur se ky është koncerti i parë nga marrja e detyrës së tij, njëkohësisht njoftoi se gjatë vitit do të ketë një program të ngjeshur artistik!
Besiana Mehmedi këndoi me shumë mjeshtëri bllokun e parë të këngëve lirike “Mallëngjimi” nga P. Çako, “Asaman trëndafili çelës” popullore shkodrane dhe “Valsi i lumturisë” nga A.Mula! Pas duartrokitjeve frenetike dhe mikëpritjes së këtij blloku, pianisti Shkëlzen Baftiari ekzekutoi “Baladë” nga Simon Gjoni për ti paraprirë bllokut epik “Elegji për Luigi Gurakuqinë nga Dizdari, “ Në legienda” nga S.Piraj dhe “Unë biri yt Kosovë me Rrjedh në këngë e ligjërime” nga F.Ibrahimi si përfshirje e të gjitha ngjarjeve tona historike!


Pas këtij blloku epik do të jetë radha e Shkëlzen Baftiarit i cili ekzekutoi pjesë nga Çesk Zadeja për tia lënë skenën tenorit Shkodran Tolaj i cili u duartrokit fuqishëm nga spektatorët që e pritën me shumë admirim në interpretimin e pikave artistike “Vendi im” kompozuar nga Rashid Krasniqi dhe “Këngë moj” nga Musa Piperku. Në fund në duet u interpretuan “Margjelo” nga Jakova dhe “Moj e bukura More” të cilat përmbyllën fuqishëm këtë program të përzgjedhur me shije të lartë artistike dhe të interpretuar shkëlqyeshëm nga tre artistët tanë!


Promovimi i muzikës sonë të bukur është një mision që çdo artist duhet ta bartë me vete! Edhe kësaj here u dëshmua se muzika klasike e kompozitorëve tanë është më e pëlqyera jashtë vendit si për publikun tonë, ashtu dhe për atë ndërlkombëtar!

(Kosova Sot Online)