Amerikanët besojnë se qumështi i çokollatës vjen nga lopët kafe

  • E.K /
  • 19 November 2020 - 14:27
Amerikanët besojnë se qumështi i çokollatës vjen nga lopët kafe

7% e të gjithë të rriturve amerikanë besojnë se qumështi i çokollatës vjen nga lopët kafe, sipas një sondazhi përfaqësues kombëtar në internet i porositur nga Qendra e Inovacionit e Bulmetit të Sh.B.A., shkruan “WashingtonPost”.

Nëse bëni një matematikë, kjo vlenë për 16.4 milionë njerëz të dezinformuar, nuk e dinë se qumështi i çokollatës është qumësht, kakao dhe sheqer.

Për dekada, vëzhguesit në bujqësi, ushqim dhe arsim kanë mbërthyer se shumë amerikanë janë në thelb analfabetë bujqësorë.

Ata nuk e dinë se ku rritet ushqimi, si futet në dyqane – apo madje, në rastin e qumështit me çokollatë, çfarë ka në të.

Një studim i Departamentit të Bujqësisë, i porositur në fillim të viteve ’90, zbuloi se gati 1 në 5 të rritur nuk dinin që hamburgerët bëhen nga viçi.

Shumë më shumë nuk kishin njohuri me faktet themelore të bujqësisë, si p.sh. sa të mëdha janë fermat amerikane dhe çfarë hanë kafshët.

Ekspertët e arsimit nuk janë të bindur se shumë ka ndryshuar në dekadat që ndërhyjnë.

Studimet kanë treguar se njerëzit që jetojnë në komunitete bujqësore kanë tendencë të dinë pak më shumë se nga vjen ushqimi i tyre, ashtu si njerëzit me nivele të arsimit të lartë dhe të ardhurat e shtëpisë.

(Kosova Sot Online)