Adem Jasharit para Qeverisë së Kosovës

  • S.A /
  • 28 November 2023 - 12:46
 Adem Jasharit  para Qeverisë së Kosovës

Fotografia e komandantit Adem Jashari është vendosur para objektit të Qeverisë së Kosovës. Gjithashtu edhe para ndërtesës së ekzekutivit krah flamujve shtetëror janë vendosur edhe ata kombëtar, transmeton "Kosova Sot Online".

Komandanti po të ishte gjallë do t’i mbushte 68 vjet. Adem Jashari ishte kryekomandant i UÇK-së, bashkë me të vëllanë Hamzën, morrën pjesë në sulmet kundër forcave policore-ushtarake serbe.

Sulmi mbi Jasharajt ndodhi më 5, 6 dhe 7 mars 1998. Me vendim të ish presidentit të Kosovës, Fatmir Sejdiu, Adem Jashari është nderuar me titullin Hero i Kosovës. U bë baba me 28 nëntor, Gold Ag rrëfen për Gjesi emocionet e asaj dite.

(Kosova Sot Online )