Amkademiku Frashër Demaj!

Amkademiku Frashër Demaj!
Amkademiku Frashër Demaj!

Muhamet Kelmendi

  • 05 October 2020 - 11:03

Ky fare pseudo akademiku i Kosoves e mohon dhunen dhe terrorin, pushtimin serbomadh ne Kosove. Ne emisionin e TV Klanit u mohuan nga Amkademik Frasher Demaj shume te verteta Historiker mbi gjendjen nen pushtimin shovenist serbomadh qe kakaluar populli shqiptar.

Ne kater liebat e botuara mbi Ballkanin, ku shkruhet per Kosoven, Feasher Demaj, si perfaqesuar i Institutit Historik te Kosoves, ka shkruar se ne Kosove nuk ka patur pushtim, dhune dhe terror nga pishtuesi i eger serbomadh. Tere denimet e bera nga qendrimet e KQ te LKJ, qe nga evitit 1981, i ka vleresuar si denime te Kosoves, e jo te Serbo-jugoslkavise dhe te pushtimit. Ka shkruar deri atje qe edhe denimet nga e vitit 1989 e deri ne botin 1999, kur vendose pushteti fashist, nen regjimin e gjakatarit Milloshevic, ne Kosove te mohon qe kan mdodhur.

Frasher Demaj ketu nebotimet e bera ka mohuar denimet, vrasjet, masakrat dhe plaqkitjet etj. Teresisht ka mohuar rrahjet, masakrat, terrorin dh gjenocidin mbi shqiptaret nga Serbia dhe Jugosllavia. Edhe per luften clirimtare te Kosoves te bere nga UCK dhe bombardimet e NATO-se nuk i vlereson drejte.

Asnje masaker nuk e ka regjistruar ne librat e tilla. Edhe masakrèn boterisht te njohur te Reqakun e quan incident i pashpjeguar. Ne libra nuk flitet per masakren e Prekazit, Mehes, Krushes, Qirezit, Lubeniqit e shume masakra tjera. Me kete Frasher Demaj ka shkelur tere mundin, gjakun dhe perpjekjet e kombin shqiptar per liri dhe te drejta kombetare e demokratie.

Ai del kunder demonsrrarave, luftes clirimtare dhe pranon ideologjin propagandistike te Beogradit se ne Kosove s'ka patur dhune dhe terror, gjenocide. Ndersa, ky fare amkademiku duhet te dije se 13 mije shqiptare jane vrare e masakruar nga pushtuesi serb ne vitet 1998/99.

Mbi 1500 femij jane te mbytur dhe mbi 20 mije femera te pedhunuara. Edhe debimet dhe shkaterrimet masavike nuk i njehe ne Kosove. Ketej kerkohet qe Akadamia e Shkencave te Kosoves te merr rmasa. Ate duhet perjashtuar dhe njeherit kerkohet qe zyrtarisht mos te pranohen botimet e tilla duke treguar faktet histirike.. Kuptohet se si i tille nuk e ka vendin Frasher Demaj as ne Institut dhe as si profesir ne Universitet. Thjeshte: Ky fare shkencetari duhet te lirohet nga puna e tille.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".