Gënjeshtra e radhës për 3% e Isa Mustafës dhe Bujar Bukoshit

Gënjeshtra e radhës për 3% e Isa Mustafës dhe Bujar Bukoshit
Gënjeshtra e radhës për 3% e Isa Mustafës dhe Bujar Bukoshit

Muhamet Kelmendi

  • 30 tetor 2020 - 10:24

Shkruan: Muhamet Kelmendi

-Eshte nje papergjegjesi e madhe dhe krim i Isa Mustafes dhe  Bujar Bukoshit e dhena se nga Fondi i 3% nuk ka mbetur me mjete dhe se ato te gjitha jane te raportuara prane organeve kompetente.

Dihet se Fondi i 3% ka mbledhur mjete nga viti 1991 e deri pas vitit 1999. Njerezit dekarojne se edhe pas clirimit kane paguar  3%.

Por te shohim ato qe dihen?

Menjehere me te dalur Qeveria e Bukoshit ne Mergim, ne RFGJ, ne te cilen ishin ministra nje numer njerezish, po qe vetem hargjonin, dhe korruptonin, jane tubuar mendohet nga deklaratat e pergjegjeseve te Fondit neper shtete ne

Perendim me shume se 1 miliarde 250 milione  DM.

Kete duhet provuar organet kompetente te Kosoves.

Deshmitaret dihen. Ata jane gjalle ne Perendim dhe i kane provat per mjeret e tubuara. Si deshmirar duhet te merren te gjithe ministrat dhe te gjithe udheheqesut neper shtete te Fondit te 3%.

Por po shkoj me thelle!

Ministrat e Bukoshit, si Isa Mustafa, Minister i Financave, Ministri Muhamet Bicaj, Minister per Arsim dhe Kulture, Xhafer Shatri, Minister i Propagandes, Ramush Tahiri, Minister i Mbrojtjes etj., u paraqite kerkesa dhe u mbajte tubimi per bashkimin e mjeteve dhe mbledhjen e mjeteve financuare  nga mergimtaret per nje arme.

Ne takim morren pjese te gjitha subjektet politike qe ishin ne Perendim dhe u vendos te tubohen  nga 1000 DM dhe ne kundervlere ne Franka a ne Dollar per te blere nga nje arme ne Fondin qe e menagjonte Isa Mustafa.

Mjetet u tubuan shume heret. Subjektet politike dhe mergimtaret i shpraznin mjetet ne Fond. Por, kurre nuk u ble asnje arme nga Qeveria e Bukoshit.

Mjetet e tilla u dhane nga nje qytetar nga 1000 DM per nje arme ne vitin  1992.
Po keshtu u krijua Fondi i 3% dhe pothuajese nuk kishte te punesuar ne Perendim qe nga te ardhurat bruto ne muaj qe nuk paguante nga 3%.

Nga viti 1992 e deri pas luftes kontribuan me qindra e mijera mergimtare ne kete fond. Por, kurre nuk u raportua.

Ne fakt pas aksionit e tubimit te mjete per nje arme, LPK kerkoi nga Qeveria qe mjetet te raportohen ne takim te perbashket dhe te orientohen ato mjete ne blerjen e nga nje arme per qytetare.
Isa Mustafa dhe Bujar Bukoshi e refuzuan kerkesen. Ato nuk erdhen  ne takim dhe kurre deri ne sot nuk dihen mjetet e mbedhura.

Vazhdoje tubimi i 3%. Shprazja e mjeteve ne fond realizohej muaj per muaj dhe vit per vit deri pas luftes.
Isa Mustafa deklaroi:

" Nga mjetet e mbledhura ne boten e jashtme jane 250 milione DM.
Ne vend jane tubuar 150 milone DM".

Kjo eshte genjeshter e kulluar dhe tregon se ka me qindra milone te Findit te 3% qe jane keqeperdorur nga Qeveria e Bukoshit ne Mergim.

Une nuk kam fakte, sepse ne emer te LPK-se  ne tubimin e mjeteve nga 1000 DM per arme, ka marr pjese Gafurr Elshani, i cili ne Kryesi te LPK-se dha pergjigjen se nuk dihen fare mjetet e tubuara, sepse Qeveria nuk po pergjigjet me dhe nuk mban takim.

Kjo e dhene eshte ne fund te vitit 1992.

Ndersa, per mjetet e Fondit te 3% duhet domosdo te konsulltohen udheheqesit e fondit te tille neper shtete dhe drejtperdrejte Dardania Bank qe ishte ne Tirane.

Lidhur me mjeter e tilla mundet te japi llogari, nese Qeveria e Kosoves e kerkon zyrtarisht  edhe Deutschebank, Komerzbank, Dresnerbank dhe shume Sparkassa te ndryshme ne RFGJ-se.

Po keshtu mund te raportojne bankat ne Zviner, ne Austri, ne SHBA- etj.
Me te dhenat e tilla tregohet shuma e mjeteve te tubuara.

Mirepo, edhe ne cdaredo analize, eshte turp per Isa Mustafen e Bujar Bukoshin,  qe deklarojne 250 milione  DM ne teresi ne boten e jashtme te tuburara.

Kjo eshte genjeshter e kulluar.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".