Numrat e të infektuarve sa vinë dhe rriten ,marrja e vaksinës…

Numrat e të infektuarve sa vinë dhe rriten ,marrja e vaksinës…
Numrat e të infektuarve sa vinë dhe rriten ,marrja e vaksinës…

Kosovare Gjevukaj

  • 02 prill 2021 - 13:49

Shkruan :Mr Kosovare Gjevukaj- psikologe klinike

Pandemia edhe perkunder masave preventive qe po merren ne bote ,edhe ne Kosove, dita dites po rritet numri I te infektuareve. Koha e gjate e virusit në mesin tonë , duket se gjithnjë e më shumë po e merizitë njereit duke mos e pasur kujdesin e duhur të mbrojtjës nga COVID 19.

Po shihen njerëz në grupe dhe në tubime , të cilët nuk po bjnë kujdes të duhur që të mbrohen nga murtja e shekullit.Kjo po rrite edhe numrin e tayre që po vdesin duke marra përmasa shqetësuese.

Për asrye së po rritën numrat e të infektuarve ,mundësia e mbrojtjes dhe e reduktimit të përhapjes së virusit është marrja e vaksinën, e cila ka filluar për punëtoret shëndetësor si më të rrezikuarit, dhe pritet që vaksinimi të vazhdon edeh për kategoritë tjera më nevojtare.Duhet te heqën dilemet e marrjës së vaksinave siq po shtrembërohen shpesh gjerat lidhur më këtë temë. Vaksina nuk përmban organizma të gjallë,nuk është kërcënuese për personat që e marrin .

Ata që kanë alergji të ndryshme nuk duhet ta marrin ,gratë riprodhuese, shtatzëna dhe ato gjidhënëse duhet të marrin informacione lidhur më vaksinimin . Vaksina do të ndihmojë që të mos infektoheni nga Covid-19 , duke krijuar imunitet në organizëm.Pastaj marrja e vaksinës ndikon shumë edhe në anën psikologjike dhe të sigurisë në mesin e qytetarëve.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".