Pse bëhet privatizimi i tokes?

Pse bëhet privatizimi i tokes?
Pse bëhet privatizimi i tokes?

Muhamet Kelmendi

  • 20 tetor 2021 - 18:39

Shkruan: Muhamet Kelmendi

Privatizimi ne bujqesi behet per te dhene impulese zhvillimit ne sektorin e bujqesise dhe keshtu edhe per te krijuar vende te reja te punes.

Ne kete ane, shitja pervec qe behet per qellime te sistemi, behet, pra,  edhe per te u zhvilluar vendi.

Ndodhe shpesh qe shitjet te jene vetem simbolike, jashte qmimeve te tregut etj.

Keshtu eshte bere edhe me  shitjet e banesave ne Kosove banueseve me qmime prej 50 Euro etj.

Po e leme kete!

Tokat ne Kosove jane shitur dhe privatizuar ne baze te disa kriteteve qe kryesisht kane per qellim krijimin e kushteteve per zhvillimin e bujqesise.

Por, perkunder kesaj, jane caktuar edhe disa kushte tjera.

E pikerisht:

1. Eshte dashur domosdo te kultivohet ndonje kulture bujqesore,

2. Te hapen dhe te punesohen njerezit e papune,

3. Te investohen mjetet e kerkuara dhe te zotuara nga bleresi,

5. Te ipen Impulse bujqesise dhe bujqeve per te krijuar parcella pa vija ndarese dhe

6. Ne fund eshte caktuar edhe koha e veprimeve te tilla.

Nese keto kritetere nuk jane plotesuar eshte dashur te merret toka dhe te vehet perseri ne shitje. Keshtu ka qene e paraqitur me konkurs ceshtja.

Por keshtu nuk eshte vepruar.

Toka iu ka dhene njerezeve te politikes dhe tregtareve te ndryshem te lidhur me politike.

Shikoni Kosoven tash!

Kudo ka ndertesa, motele, dyqane e shtepi, si ndarje ne parcella e parcella per shitje.

Askush nuk kultivon gje neper keto parcella te

privatuzuara.

Sh.:

Toka ne Zahaq, ne Berane, ne Malishgan te Klines,  ne Kaliqan te Istogut, tokat ne aferisi te Malisheves, toka ne Lipjan, si dhe ne komumen e Gjilanit, apo tojat ne Boroje te Skenderajit e tokat tjera.

Tera keto toka  tregojne matrapazllakun e AKP-se.

Respekt.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".