Mbi lirinë!

Mbi lirinë!
Mbi lirinë!

Muhamet Kelmendi

  • 21 tetor 2021 - 16:26

Shkruan:ANALISTI- Muhamet Kelmendi

Cdo popull ka te drejte te angazhohet per lirine e vete. Populli eshte i lire kur frymon me liri demokratike dhe shoqerore e sociale  deri te ato kombetare.

Mirepo me angazhimin per liri, qofte si popull  qofte si shtet  nun futet kursesi ne lirine e te djereve.

Lirite a popujve dhe kombeve nuk duhet ndaluar.

Veprimtaria e tille eshte arbitere, antidemokratike  tipike nacionalisre dhe drgon eyhe te shovinizmi racial, i cili shprehet me luften per zhdukje te kombit.

Prandaj, ne lirite kombetare e njerezore nuk ka vend racizmi dhe urrejtja  shtypja dhe shfarosja e popujve.

Ajo eshte jo demokratike dhe aspak popullore. Kosova duhet domosdo te iki nga qendrimet e njeanshem mbi ngjarjet ne Lindjen e Mesme, sepse prcaktimi mbi lirine politike, shoqerore, sociale e nacionale me ideologji fetare  e shkatrrron lirine.

Ajo shpie vetem te ideologjia e lirise gjoja te vareteseve te njejte fetsar.

Asnje qendrim qe mbeshtet ne baza fetare, pa i perkrahur njejte te gjithe popujt, besinet dhexracat ne lirite e veta, nuk eshte i drejte dge as demokratike.

Shprehjet qe u ndegjuan dhe ndegjohen ne rruget dhe ne institucionet fetare ne Kosove jane jo liridshese.

Shprehja:

"Liria e ime nuk eshte e plote pa te popullit palestinez".

Kjo shrehje  tregon nje njeanshmeri te dukshme. Nese eshte keshtu, atehere thuhet se pa lirine e tere popujve ne bote, nuk ka liri shqerore.

Liria nuk perkufizohrt ne nje komb a shtet; me nje ideoligji fetare a politikf. Ajo eshte e te gjitheve dhe shume me e gjere se fetaret e Kosoves qe shprehen.

Gjeresia e lirise shtrihet ne te drejten per pune dhe ne öune, ne te drejtat sociale e shoqerore, ne ato kombetar dhe politike. Liria nuk kufizohet.

Liria eshte baze e cdo populli te botes.

Aty nuk ka randesi fare feja, kombi a raca.

Vetem si te barabarte ecin popujte ne te ardhmen.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".