Veprimi ushtarak rus kundër Ukrainës është shembull i veprimit serb kundër Kosovës!

Veprimi ushtarak rus kundër Ukrainës është shembull i veprimit serb kundër Kosovës!
Veprimi ushtarak rus kundër Ukrainës është shembull i veprimit serb kundër Kosovës!

Muhamet Kelmendi

  • 21 janar 2022 - 13:26

Shkruan: ANALISTI- Muhamet Kelmendi

Po shihet qartë se Perëndimi, NATO dhe SHBA nuk janë të interesuara që ta ndalin invazionin rus ndaj Ukrainës. Kjo po del nga qëndrimet ndaj gjendjes në kufirin ruso-ukrainas dhe nga mjetet luftarake që nuk iu dhanë Ukrainës për mbrojtje. Në deklaratën e Presidentit të SHBA-se mbi gjendjen në Ukrainë, z. Biden, e bëri dallimin në masa kundër Rusisë me veprimet ushtarake në teren. " Nëse Rusia intervenon pjesërisht edhe masat do të jenë në varshmëri me veprimet ushtarake ruse".

Deklarata e tille tregon se SHBA-te tolerojne invazionin ne permasate caktuara. Me kete kuptoheh edhe invazioni mbi Ukraine, duke lejuar aneksimin e saj nga Rusia. Me kete qetesohet gjendja dhe si kompenzim zotohet Rusia se nuk do te rrezikon vendet baltike dhe interesat tjera ne lindje re Evropes. Ky skenar eshte i mundshem. Dhe, keshtu ruhet  sipas Perendimit, teresia e shteteve ne lindje. E njejta gjendje mund te prete edhe Gjeorgjine etj.

Ky skenar mund dhe pritet te ndermerret edhe nga Serbia mbi Kosoven. Shtetet e  UE jane kunder bashkimit te Kosoves me Shqiperine. Kete fakt e kane deklaruar qarte. Mirepo, nuk jane kunder Serbise se madhe Ketej nuk ka kundershtime nga UE dhe NATO. Veriu i Kosoves duket per UE teresi e Serbise.  Kjo veret nga asmjejtesia ne  qendrimet e z.Borel, ne emer te UE per gjendjen ne veru. Ata  nuk jane kunder aneksimit te veriut nga Serbia. Ketu shpie edhe Asiciacioni serb i UE per veriun e Kosoves. Mund te ndodhi qe edhe e tere Kosova te sulmohet nga shteti serb dhe ti aneksohet Serbise. E gjithe kjo nese arrine Serbia per te pushtuar Kosoven. Kuptohret se forcat e KFOR-te nuk do te ndeshen me shtetin serb. Ato ne rast sulmi do te terhiqen dhe do teveprojn  ne menyre asnjejese. Mbetet vetem FSK si mjet per mbrojtje. Cfare do te bene  SHBA mbetet te shihet ne kohe. Sa do re arrine FSK me masat vullnetare shqiptare qe do ti bashkohen ne lufte kunder Serbise eshte ceshtje e veshtire per te parapare tash. Por, faktet flasin se shqiptaret do te mbrohen me cdo mjet e forme. Ata nuk do te nenshtrohen. Shqiptaret jane vendosur per te luftuar deri ne frymen e fundit. Nuk do te ndalen. 

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".