Dorëheqja e Bashës dhe dorëzimi i bravës?! 

Dorëheqja e Bashës dhe dorëzimi i bravës?! 
Dorëheqja e Bashës dhe dorëzimi i bravës?! 

Skender Mulliqi

  • 22 March 2022 - 16:24

Shkruan: Skënder  Mulliqi

A është e saktë së dorëheqja e Bashës , është dukur si trik?Është dukur si trik I “lojës më qibrita’ , që është lojë tipike mashtruese.U dorëheq nga posti ai që veq ishte përmbysur më tubimet masive të demokratëve  në krye më themeluesin  e PD-së, liderin Sali Berisha.Tek ne gjithëqka është e mundur, së askush nuk i kujton humbjet dhe madje nuk dëshiron ti kujton ato.Kështu Lulëzim Basha  dështojë për këto vite sa ishte në krye  së bashku më  PD-në , dhe më demokracinë në Shqipëri.

Nese është kështu e është, Lulë Basha  nuk u  ballafaqua më përgjegjesinë politike  katastrofale , e cila politikë ka shtyer për gjithë këto vite PD-në  në greminë, duke mbetur  opozitë e dobët, më e dobëta  në këtë dhjetë viteshin e fundit.E kishte fituar mandatin që PD-ja të dalë e para në zgjedhje, e jo më dërguar atë  në koketim  përmanent më pushtetin.Largimi i tij nga PD-ja është e arsyeshme , është tregues së nuk shkojnë foret e lojës më qibrita  edhe në politikë.Kur njëriu i largohet parimeve bazë  në politikë , e ka të siguruar herdo kur  humbjën.

Kjo  ndodhi edhe më Lulë bravën , i cili është dashur të largohet së paku më organizimin e protestave  masovike  të demokratëve  afër selisë, ku ishte mbyllur si në bunker!Luli, ështe evidente së pak kishte mësuar në politikë .Nuk i dha asgjë partisë për 9 vite , madje nuk mësojë as parimet elementare të politikave  partiake .Problemi nuk ekziton  shpesh të e vërteta , por ekziton nga qasja politike karshi  partisë të cilin e sfidon për pushtet. Koha e tregojë së Luli  nuk kishte bërë hapat e duhur politikë , për të qenë lider i  PD-së, dhe as për të qenë opozitarë i fortë karshi pozitës.

Figura politike e Lulzim Bashës  ngjanë thënjës, “ Ai që nuk e sundon veten,  dëshiron ti sundojë të tjerët”.Kjo nuk i rezultojë suksseshem, dhe është pritur ky përfundim i tij i keq  në politikë. Nuk ka mundësi askush që në të njejtën kohë të jetë opozitarë i mirfilltë  dhe  të jetë më pushtetin! Nga pa mbamendja, dhe pa normat etike politike, nuk shkohet përpara. Bashës i kishte mbetur syri vetëm të posti , e kjo është rrugë qorre  .Nuk është e lejuar nga Zoti dhe nga njerëzit e ndershem që të rrenohet një parti si PD-ja e cila vuri bazat e shtetit pluralistë demokratik për herë të parë në Shqipëri.

Ky relax i Bashës ishte shumë i tepruar për një parti serioze politike. Dorëheqja  jo parimore nuk ia ka shpëtuar fytyrën nga turpi  .Zgjedhjet e pjesshme pos që ishin garë  për të drejtuar pushtetin ,  ishin  edhe rikonfirmim i imazheve të liderëve rivalë brenda Partisë Demokratike.Gjithësesi rezultati i zgjedhjeve dëshmoi se trashëgimia e Partisë Demokratike është e lidhur si mishi më kockën  më  liderin , Sali Berisha .

Humbjet e vazhdueshme në zgjedhje të Lulzim Bashës dhe bojkotimi i parlamentit për dy  vite jo që nuk paten efekt pozitiv, por ato  shkuan në dëm të madh të PD-së, dhe përgjithsisht të bërit opoziatrizem .Këto leviizje shumë të pamatura politike të Bashës sollën pasoja të rënda për PD-në.Këtij subjekti politik sigurishtë tash pas largimit të Bashës,  do ti hapen   horizonte të reja në politkëbërje…  

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".