Shkatërrimi dhe zhvlerësimin kriminal i arsimit në Kosovë e ka çmimin 100 euro!

Shkatërrimi dhe zhvlerësimin kriminal i arsimit në Kosovë e ka çmimin 100 euro!
Shkatërrimi dhe zhvlerësimin kriminal i arsimit në Kosovë e ka çmimin 100 euro!

Skender Mulliqi

  • 05 October 2022 - 19:33

Shkruan: ANALISTI-Skender Mulliqi

 


Kur në shumë vende të botës po festohet Dita Botërore e Mësuesit, në Kosovën e vogël  procesi mësimor po shkonë si  është  më së  keqi.Sa po përfunduan grevat katerjavore të cilat i thirri SBASHK-u, për rritje të pagave, por më shumë ishin greva të motivuara politikisht, që është presedan i llojit të vet. Kjo datë sigurishtë ka domëthënje të madhe për Kosovën, kur dihet së mësuesit dhanë kontribut të madh në të gjitha etapat .Do të ishim të pa drejtë të thëmi së të gjithë mësuesit, arsimtarët dhe profesoret e përkrahën grevën, e cila nuk ishte e mirë për arsimin tonë edhe ashtu jo cilësor.Të thirrët grevë për rritje page prej 100 eurove, kur në anën tjëtër nxënësit     pësuan shumë  gjatë më humbje  orësh mësimore, kjo nuk don koment.Hajtë , po thëmi që sindikata ka pasur të drejtë.Si është e mundur që greva të zgjasë aq shumë po mos të ishin të infiltruar opozita ,për ti arritur  qëllimet  e saja të caktuara politike.Në këtë datë të shënuar në botë , në vend që të kemi ceremoniale; të ndryshme  të ndarjëve të mirënjohjëve për mësuesit  e vyeshm, po përballemi ende më lojën e grevës, e cila sagë  sikur nuk po përfundon.Nuk po mendojnë  SBASHK-u , që në bankat shkollore po kemi gjithnjë e më pak  nxënës, që është brengosese.Nuk po mendojnë së jemi duke prodhuar  edhe ashtu  analafabet potencial , si  diqka shumë e pa pranueshme për këtë fillim shekulli.Sikur dikush po është i interesuar të qrregullon rendin shoqëror dhe politikë në vend, kur  nuk kemi përfunduar punë  më Serbinë , dhe kur po na presin shumë punë për ti kryer.Kjo qonë  ujë në mullirin e armiqëeve tanë shekullor .Në këtë datë të shënuar botërore, të japesh një fotografi të  tillë të keqe, është e pa justifikueshme.Po shkallmohen të gjitha rregullat e lojës. Për shkak të gjitha këtyre që I përmenda duke lënë anash  edhe shumë çka tjetër, po’festojmë”; Ditën Botërore të Mësuesit, në rrethana gadi të jashtzakonshme, e që nuk na falet.Shtohet pyetja, ku është përgjegjësia? ku është morali?,ku është motivimi? E dërguam arsimin në fund të pusit, në rangalistën e fundit të shteteve botërore

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".