Granit Xhaka në telashe me shiritin e kapitenit, rrezikon e dënimi nga FIFA

  • S.A /
  • 23 November 2022 - 14:46
Granit Xhaka në telashe me shiritin e kapitenit, rrezikon e  dënimi nga FIFA

Xhaka po dëshiron akoma  ta mbajë shiritin e kapitenit të kombëtares zvicerane, sikur që ishte planifikuar por tani e pret dënimi nga FIFA, transmeton "Kosova Sot Online".

FIFA njoftoi të dielën se shiriti i kapitenit special ka shkelur rregullat. Kjo parashikon që të gjitha pajisjet si shishet e pijeve, kutitë e ndihmës së parë dhe shiriti i kapitenit duhet të sigurohen nga FIFA. Shkeljet përkatëse do të trajtohen nga një komision disiplinor. Dënimi varion nga një paralajmërim deri në, në rastin më të keq, një ndalim.

Mund të mendohet gjithashtu se Xhaka mund të paralajmërohet me karton të verdhë para fillimit të ndeshjes. Edhe nëse rregulloret e FIFA-s ndalojnë vetëm “mesazhet politike, fetare ose personale” dhe “parullat/emblemat e iniciativave për të promovuar futbollin, respekti dhe integriteti” lejohen në të vërtetë.

“Është e trishtueshme. Ne zgjodhëm këtë mesazh ‘One Love’ sepse nuk është politik, është pozitiv. Ajo nuk sulmon askënd,” thotë shefi i medias Nati, Adrian Arnold. “Është një mesazh që pasqyron vlerat që janë të rëndësishme për Federatën Zvicerane të Futbollit dhe lojtarët: tolerancë, solidaritet. Një dashuri është një dashuri.”

“Ata e kanë ditur që nga shtatori që ne duam të veshim fashën, dhe dy ditë para fillimit ata vijnë dhe bëjnë kundërpropozime”, vazhdoi Arnold. “Ne u thamë atyre që e kemi komunikuar këtë për një kohë të gjatë, është edhe për strategjinë për të drejtat e njeriut. Dhe ata vijnë dy ditë më parë, nuk është e mundur.” Shoqata tashmë është ulur me kapitenin Granit Xhaka. “Ne ia shpjeguam sërish situatën. Ai dëshiron të vazhdojë të mbajë fashë për momentin”.

(Kosova Sot Online )