Isa Boletini: Unë s'kam ardhur në Londër për Mitrovicën time por për të gjitha tokat shqiptare që të bashkohen në një shtet

  • A.P /
  • 28 November 2023 - 17:41
Isa Boletini: Unë s'kam ardhur në Londër për Mitrovicën time por për të gjitha tokat shqiptare që të bashkohen në një shtet

Të gjitha ngjarjet e vogla e të mëdha në Kosove janë të lidhura ngushtë me atdhetarin e shquar Isa Boletini. Por roli dhe kontributi i tij më i madh është i lidhur me Kryengritjen shqiptare të vitit 1912 dhe shpalljen e Pavarësisë. Në të dyja këto heroi Isa Boletini ka luajtur një rol shumë të madh, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Kur Lordi anglez e pyeti se ku binte në hartë fshati i tij, Isa Boletini iu përgjigj: "Unë s'kam ardhur në Londër për Mitrovicën time, por kam ardhur për të gjitha tokat shqiptare që të bashkohen në një shtet."

Kujtojmë se heroi i kombit Isa Boletini u lind në viti 1962 në fshatin Boletin të Shalës së Mitrovicës.

(Kosova Sot Online)