Marrëveshje e karakterit ekonomik mes Kosovës dhe Serbisë nuk është zgjidhja finale

Marrëveshje e karakterit ekonomik mes Kosovës dhe Serbisë nuk është zgjidhja finale
Marrëveshje e karakterit ekonomik mes Kosovës dhe Serbisë nuk është zgjidhja finale

Blerim Burjani

  • 18 August 2020 - 07:40

Shkruan: Blerim Burjani

“Takimi i 2 shtatorit mundë të jetë historik në relacionet Kosove -Serbi vetëm nëse në parim pajtohen me një marrëveshje politike që do tu prezantohet palëve. Nëse nuk ka një dokument diskutimi atëherë agjenda ekonomike është plotësisht diçka tjetër. S’do mend se SHBA-të do të tentojnë shumë seriozisht të arrijnë një marrëveshje në mes palëve. Hoti nuk ka as ekip , as nuk dihet se çfarë do të ndodhë, pak apo fare nuk ka transparencë në këtë çështje”.

-Takimi i radhës në mes të përfaqësuesve të Kosovës dhe të Serbisë në SHBA nuk ka ndonjë rezultat final. Një marrëveshje finale nuk është e natyrës ekonomike në mes të dy shteteve por është puro politike dhe problem kufijsh, problemet ekonomike nuk e zgjidhin këtë problem, nuk ka ende ndonjë qasje përfundimtare në mes të dy vendeve. Pra nuk ka asnjë dokument që do të na kishte shtyrë të mendojmë se nuk është larg marrëveshja përfundimtare. Prandaj nuk ka shumë shpresë por mendoj se një marrëveshje mundë të arrihet përmes ndikimit të SHBA-ve deri në nëntor të këtij viti ose tetor. Takimi i 2 shtatorit mundë të jetë historik në relacionet Kosove -Serbi vetëm nëse në parim pajtohen me një marrëveshje politike që do tu prezantohet palëve. Nëse nuk ka një dokument diskutimi atëherë agjenda ekonomike është plotësisht diçka tjetër. S’do mend se SHBA-të do të tentojnë shumë seriozisht të arrijnë një marrëveshje në mes palëve. Hoti nuk ka as ekip , as nuk dihet se çfarë do të ndodhë, pak apo fare nuk ka transparencë në këtë çështje”.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".