Kur mazhoranca dështon në kalimin e ligjeve me shumicën e thjeshtë, ajo qeveri duhet të vetë dorëhiqet

Kur mazhoranca  dështon në kalimin e ligjeve me shumicën e thjeshtë, ajo qeveri duhet të vetë dorëhiqet
Kur mazhoranca  dështon në kalimin e ligjeve me shumicën e thjeshtë, ajo qeveri duhet të vetë dorëhiqet

Faik Krasniqi

  • 29 shtator 2020 - 16:59

Shkruan:Faik Krasniqi

As në vendet me demokraci të lartë opozita nuk voton pa kompromis me pozitën. Kjo qeveri e pakicës nuk mundë të vazhdoj të qeverisë në pafundësi pa kaluar asnjë ligj. Ose të bashkëpunoj me opozitën, ose duhet të hapë krahun.

Pozita e ka obligim që t'i ketë votat për të votuar ligjet që kalojnë me votat e 61 deputetëve. Kurse pozita e ka për obligim që të votoj ligje të mira, që nevojiten votat e 2/3 të deputetëve. Opozita nuk është fajtore pse po dështon kalimi i ligjit për rimëkëmbjen ekonomike. Për këtë duhet të fajësohet pozita. Një mazhorancë që dështon në kalimin e ligjeve me shumicë të thjeshtë, ajo qeveri duhet të vetë dorëhiqet. Qeveria në këtë rast duhet të gjej kompromis me opozitën dhe të përfshihen në këtë pako edhe sugjerimet e tyre. As pozita e sotme po të kishte qenë në opozite, nuk do të votonte blanko për projektet e qeverisë. As në vendet me demokraci të lartë opozita nuk voton pa kompromis me pozitën. Kjo qeveri e pakicës nuk mundë të vazhdoj të qeverisë në pafundësi pa kaluar asnjë ligj. Ose të bashkëpunoj me opozitën, ose duhet të hapë krahun”.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".