Gjykata Speciale është produkt i Hashim Thaçit!

Gjykata Speciale është produkt i Hashim Thaçit!
Gjykata Speciale është produkt i Hashim Thaçit!

Tom Gashi

  • 05 November 2020 - 15:59

Shkruan: Av. Tomë Gashi

Po të mos negocionim me Serbinë, menjëherë pas publikimit të raportit të Dick Marty, sot nuk do të ksihim fare Gjykatë Speciale.

Dikush u shantazhua dhe Kosova u dëmtua përjetësisht.

Hashim Thaçi nëse ka menduar se pas themelimit të Gjykatës Specile më 03.gusht 2015, se mund të ketë amnesti për të apo për miqët e tij, ka gabuar rëndë.

Hashim Thaçi e ka dëmtuar Kosovën aq rëndë me inisistimin e tij të pashembullt në vitin 2015 që ta themeloj Gjykatën Speciale për hetimin e pjesëtarëve të UÇK-së, sa që as tani nuk është duke e kuptuar se çfarë dëmi i ka bërë shtetit të Kosovës.

Hashim Thaçi si akter politik permanent ka qenë i dëmshëm në raport me Gjykatën Speciale dhe bindja ime është se lakmija për pushtet e bëri të tillë, ai thjeshtë nuk donte ta pranonte faktin as pas njoftimit nga Gjykata Speciale të datës 24 qershor 2020, se është i akuzuar për kirime të luftes dhe për krime kundër njerëzimit, nuk dha dorëheqje nga frika se po i ikën pushteti nga duart dhe se karriera e tij politike ka marrë fund.

Hashim Thaçi bërë edhe një dëm të madhë pas bërjës publike të ngritjes së aktakzuës kundër tij nga Gjykata Speciale, se që ai edhe për 134 ditë e mbajti poziten e Presidentiti me inat dhe me zor.

Me ligj nuk e kishte të obliguar që të jap dorëheqje, por ka diçka që vlenë më shumë se ligji dhe ato janë normat morale, etike, të cilat e obligonin atë që të jap menjëherë dorëheqje nga posti i Presidentit të vendi, por ai këtë nuk e bëri deri në ditën e sotme, kur thjeshtë ishte i detyruar.

Është edhe “meritë” e z. Hashim Thaçit e viti 2015, që tani i kemi 7 pjesëtarë të UÇK-së të arrestuar nga Gjykata Speciale, që është aq e dëmshme sa që përjetësisht nuk do të mund ti riparojmë dëmet e krijuara nga formimi i një Gjykate që do të sjellë gjithçka por vetëm drejtësi jo.

Hashim Thaçi lejoj që e gjithë bota ta sheh në faqet e para të mediave botërore se është akuzuar Kryetari I shtetit të Kosovës për krime të luftës dhe për krime kundër nejrëzimit, e që Kosovën e dëmtojnë aq shume, sa që dëmet do të jenë të përjetshëm.

Historia do ta mbaj mend dhe do ta shënoj si një rast jashtëzakonisht të rëndë që e goditi Kosovën dhe që i realizoj dëshirat e Serbisë deri në atë masë, sa që e gjithë bota e dinte në vitin 1999 se ne ishim viktimë e sulmeve barabre serbe, me tentim deri në shfarojsen tonë si popullë, e quhet gjenocid, ndërsa tani jemi shëndrruar thuajse në agresor.

Serbinë e kanë përkedhelur aq shumë Hashim Thaçi me shokët e tij, sa që menjëherë pas publikimit të raportit të Dick Martit, pas tre muajve filloj negociata me Serbinë, të cilat ishin jashtëzakonisht të dëmshme për Kosovën, sa që donin ta instalonin një Serbi të vogël mbrenda Kosovës të quajtur Zajednicë.

Hashim Thaci dhe shokët e tij që negociuan me Serbinë për 10 vite, kurrë nuk ja përmenden Serbisë krimet e luftës deri në gjenocid, kundër popullatës civile në Kosovës, kurrë nuk i’a përmenden Ministrit të Slobodan Miloshoviqit-Presidentiti të Serbisë Aleksander Vuciq, se gjatë luftës ata vranë mbi 15 qytetarë civil shqiptarë, vranë mbi 1400 fëmijë, dhunan mbi 20 mijë gra, e dëbuan jashtë Kosovës gjysmen e popullatës dhe Kosovën e shëndrruan në shkrum e hi.

Z. Hashim Thaçi në cilësinë e Presidentiti në Konfernca Ndërkombëtare me Presidentin e Serbisë, e thoshte me një anglishte të lodhët “ we are not problematik guys” .

Po të mos negocionte Hashim Thaçi me Serbinë nuk do ta kishim fare Gjykatën Speciale dhe ai sot nuk do të ishte i akuzuar për krime lufte dhe i dëguar në Hagë duke ja plotësuar dëshirën atij që është “ problematik guy” presidentiti të Serbisë.

Me këto biseda të dëmshme për ne dhe të favorshme për Sebrinë, Serbia tani duket si viktimë në sytë e Bashkësisë Ndërkombëtare.

Një burrështetas duhet të vepronte krejtësisht ndryshe, jo që për ta shpëtuar vetëvehten nga krimet që ne besojmë që ai nuk i ka kryer, ta sjellë një Gjykatë të tillë që më shumë është e Serbisë se e Kosovës dhe që do ti gjykoj vetëm shqiptarët.

Gjykata Speciale tani më nuk është e Kosovës, edhe pse e themeluar prej vetë Kosovës, ajo nuk e njeh shtetin e Kosovës, nuk ka asnjë shenjë të identiifikimit të shtetit të Kosovës, çfotë me mbishkrim Republika e Kosovës, çoftë me stemë, çoft me logo, çoft me flamur, sepse edhe këtë nuk e lejuan serbet, ngase nuk do të paraqiteshin në atë Gjykatë që do të kishte simbolet e Republikës.

Gjykata Speciale na bëri edhe një dëmë jashtëzakonisht të rëndë, duke lejuar për 134 ditë të mbetet President i Kosovës, dhe të krijoj dëme edhe më të mëdha, që bota ta marrë vesh, se përveç aktakuzës së ngritur më 24 prill 2020, ai të ushtroj këtë funksion sa do të zbehtë dhe edhe për 134 ditë e që i bije se nuk ka dëshmuar se ka kurrëfarë përgjegjësie siç thotë ai shtetërore, por thjeshtë ka dashur të besoj diçka që nuk ka mundur të ndodhë pas publikimit të aktakuzës kundër tij, e që aktakuza të mos i konfirmohet.

Z. Hashim Thaçi sot po shkon në Hagë si i akuzuar, duke e lënë Kosovën të dëmtuar, nagase aktakuza nga Gjykata që e formoj vetë e gjeti atë në postin e Presidentit.

Nëse asgjë tjetër Hashim Thaçi sot ne ditën e tij te fundit si president na dha një mësim që nuk duhet të bisedojmë me Serbinë asnjëherë pa i pastruar çështjet e luftës me shtetin kriminal serb.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".