Partitë politike të mos merren me Gjykatën Speciale, drejtësia ta thotë fjalën e fundit për të gjitha akuzat e vrasjeve politike

Partitë politike të mos merren me Gjykatën Speciale, drejtësia ta thotë fjalën e fundit për të gjitha akuzat e vrasjeve politike
Partitë politike të mos merren me Gjykatën Speciale, drejtësia ta thotë fjalën e fundit për të gjitha akuzat e vrasjeve politike

Muhamet Kelmendi

  • 06 December 2020 - 08:07

Shkruan: Muhamet Kelmendi

Nuk duhet besuar në akuza. Kërkohet durim dhe nga partitë e çdo kush tjetër i interesuar apo që ka raporte familjare, duhet pritur epilogun e procesit me marrjen e vendimit të formës së prerë, përfundimtare.

Çështjet e tilla është, që ndërlidhen me aktakuzat dhe dyshimet e ngritura në Gjykatën Speciale, është shumë herët të shqyrtohet në fushën faktike. Deri në vërtetësinë e të kundërtave besohet në pafajësi të të akuzuarave. Kush është varë, pse... tash këto i mbeten të vërtetohen nga gjykata dhe atë me aktgjykim të formës së prerë. Ajo që është e rëndësishme për Republikën dhe për Kosovën është detyrimi moral dhe shtetëror e patriotik që nga rastet e përmendura për vrasjet politike të theksuar në aktakuza mos të futen në kuadër të diskutimeve midis partive politike. Kjo përmbajtje e politikës nga komentet lidhur me atë që ka filluar dhe do të vazhdon në Gjykatën Speciale është e domosdoshme për faktin se krijon fërkime të mëdha dhe konflikte të ashpra në skenën politike, e mundet të ndikon edhe më gjerë.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".