Kur shteti dështon-vepron populli!

Kur shteti dështon-vepron populli!
Kur shteti dështon-vepron populli!

Muhamet Kelmendi

  • 14 January 2021 - 09:24

Shkruan: Muhamet Kelmendi

Ka kohe dhe pothuajese fare qe nuk po intetesohet Shqiperia per ceshtjen came. Asnje veprim nga Tirana zyrtare nuk po ndermerret ne raport me Greqine per ceshtjen e tille shume madhore.
Ne cdo takim vehen kllapat ne kthimin e cameve ne shtepite e veta ne Cameri.

Dhe, kur shteti deshtom, i takon masave te organizohet. Camet dhe jo vetem ata, por te gjithe, kerkohet te ngriten ne demonstrata dhe ne protesta kudo ku ka perfaqesi Greqia ne Shqiperi

Pa demonstrata dhe protesta nuk do hapet kurre ceshtja came.
Protesta dhe demonstrata duhet bere edhe para Qeverise shqiptare. Se kendejmi kerkohen te behen manifestime edhe neper qendrat e vendosjes ne bote.

Nuk duhet ikur nga kjo veprimtari atdhetare.

Natyrisht se kerkohet qe edhe Kisha Ortotokese Shqiptare te pavaresohet. Por, as ketu nuk kemi veprime nga shteti shqiptar.

Thjeshte eshte ne gjum!

Shteti shqiptar duhet me ligj, sic beri Mali i Zi, te ndaje dhe te pavaresoje Kishen Ortodokese Shqiptare nga ajo greke.

Eshte bere mjafte me kete vartesi.

Por as ketu nuk ka veprime nga Ksha Ortodokese Shqiptare dhe shteti. Ketej i takon besimtareve shqiptare te detyrojne Kishen Ortodokese Shqiptare qe te pavaresiohet perfundimisht.

Kjo arrihet me mos pergjigje ndaj kishes.

Kisha Ortodokese Greke edhe gjuhen shqipe e ka mallkuar dhe se kendejmi nuk kemi asnje kerkim falje. Madje vazhdohet me marifetllak injorimi kombetar. Kete duhet ndaluar ne Shqiperi.

E gjithe kjo ceshtje arrihet vetem me bashkim te forcave shqiptare atdhetare ne ngriten e kesaj ceshtjeve. Pa kete veprimtari dhe pa demonstrata e protesta kurre ceshtjet e tilla nuk zene vend.

Koha nuk pret.
Kerkohet veprim...!

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".