Letër e hapur Institucioneve Qëndrore të Kosovës

Letër e hapur Institucioneve Qëndrore të Kosovës
Letër e hapur Institucioneve Qëndrore të Kosovës

Selver Lenjani

  • 20 janar 2021 - 12:44

Shkruan: Selver Lenjani

- Me anë të kësaj letre të hapur, drejtuar të gjitha institucioneve në largim,  pasi që në brezin kufitar është mbyllur Shkolla Fillore në Karaçevë të  Poshtme e cila kishte mbi 100 nxënës, prej klases së parë deri në klasën e nëntë,  dhe e cila shkollë fillore plotesonte të gjitha kushtet mësimore për nxënës dhe  personelin arsimorë dhe të stafit teknik, pra shkolla ishte teknikisht në rregull për mbajtjen e mësimit. - Kryetari I Komunës, z. Qëndron Kastrati dhe Drejtoresha e arsimit z-nja  Mihane Morina, me urdhër të kryetarit në fjalë, siq tham, i kanë  mbyllur 15 shkolla fillore në nivel të Komunës së Kamenicës. 

Ato janë:

1.Shkolla fillore në Karaçevë e Poshtme,

2.Shkolla fillore në Busavatë,

3.Shkolla fillore në Petrovc,

4.Shkolla fillore në Shipashnicë e poshtme, 

5.Shkolla fillore në Kopërnicë,

6.Shkolla fillore në Tugjevc,

7.Shkolla fillore në Sfircë,

8.Shkolla fillore në Desivojcë, 

9.Shkolla fillore në Gmicë,

10.Shkolla fillore në Lisovck

11.Shkolla fillore Dajkovc. 

- Ju informojm se pas mbylljes së këtyre shkollave  të lartpërmendura, pritet ti mbyllin edhe shumë shkolla tjera me këto reforms famëkêqia. Dhe i nderuari Kryeminister në detyrë z.Avdullah Hoti, kur ju e viztuat para pak ditësh Kamenicen, para pandemisë para vërshimeve, vallë, A i bëre pytje Kryetarit Komunes, se  pse i mbylle 15 shkolla dhe i la 548 nxënës në pamundesi që të vijojnë mësimin në shkollat e tyre. Pse Kryeministër nuk u more seriozisht që Ti vet me i hap këto shkolla, por dole për punë partiake dhe për vërshimet dhe nuk ishe ne gjendje ta marrësh guximin dhe ta urdhërosh z. Qendron Kastrati për hapjen e shkollave dhe jo per mbylljen e tyre. 

- Sindikata e pavarur e Arsimit famëkeqe që nuk e perkrahu hapjen e shkollave por mbylljen e tyre. Vallë si është e mundur të na mbyllen shkollat tona shqipe kur dihet se, as në kohën e Aleksandër Raknkoviqit e as të Sllobodan Millosheviqit nuk kanë lejuar mbylljen e shkollave shqipe sepse edhe atehere gjatë okupimit, celula e parë e Kombit shqiptarë është lapsi, ditari, arsimtari. - Heronjtë e Kombit shqiptarë që kanë mbajtur moralin e kombit por  Millosheviqi mori vendim per mbylljen totale gjatë okupimit të tij, kur nxënsit mbajnin mësimin nëpërmes armatës serbe , paramilitareve serb, por nxënësit nuk ju friguan këtyre forcave por vazhdojë mësimin pa ndërprerë. Mbesim me shpresë se ju me në fund do ta merrni seriozisht këtë brengë të 548 nxënesve te kësaj ane dhe t'i Hapni keto 15 shkolla, sepse populli po e pret me padurim hapjen e këtyre shkollave.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".