Vetëm dënimi me një e më shumë vjet burg e ndalon kandidimin!

Vetëm dënimi me një e më shumë vjet burg e ndalon kandidimin!
Vetëm dënimi me një e më shumë vjet burg e ndalon kandidimin!

Muhamet Kelmendi

  • 27 janar 2021 - 12:52

Shkruan: Muhamet Kelmendi

Natyrisht se VV dhe AAK e NISMA dhe cdo partie qe iu kane refuzuar kandidatet nga PZAP kane te drejte te i drejtohen Gjykates Supreme. Ajo eshte kompetente per te vendosur mbi ceshtjen e tille dhe ate mbrenda nje afati prej 72 oreve.

Vendimi i duke refuzuar edhe nga gjykata kandidatet do te ndikon edhe me dukshem ne rritjen e perkrahjes per subjektet e tilla. Ketu edhe VV ka baze dhe krijon teren qe ne masat te paraqitet si subjekt dhe Albin Kurti si person qe partite politike kane frike dhe ajo eshte normale qe ia rrite retingun.

Dua edhe njehere te theme se vendimet e tilla per perjashtimin nga kandidatura te Gjykates Kushtetuese te kandidateve te denuar ne tri vitrt e fundit me denime me kusht, me gjobe etj., pa denim me burg per nje e me shume vite, eshte tererisht i gabuar.

Denimet duke ua ndalur te drejten e tille kandidateve e shpall vetem ghykata qe e ka denuar. Nese ajo gjykate ka dhene denim me kush dhe nuk ka dhene ndonje ndalim ne ushtrimin e puneve dhe te detyrave askush nuk mund te perjashtet.

Tash Gjykata Supreme eshte ne pizite te rende. Ne njeten ane eshte lugji, qe e lejon kandidimin e ketyre kandidateve per deputete dhe, ne ane tjeter, eshte Verdikti i Gjykates Kushteruese, qe ua ndalon kandidimin. Si do te vepon gjykata? Ketu eshte veshtire te pergjigjemi! Mendoj se do te jete ndalues edhe ketu vendimi per kandidatet.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".