Profesori i njohur ka dy fjalë për zëvendëskryeministrin e Malit të Zi, z. DRITAN ABAZOVIÇ!

Profesori i njohur ka dy fjalë për zëvendëskryeministrin e Malit të Zi, z. DRITAN ABAZOVIÇ!
Profesori i njohur ka dy fjalë për zëvendëskryeministrin e Malit të Zi, z. DRITAN ABAZOVIÇ!

Muhamet Kelmendi

  • 08 February 2021 - 09:28

Shkruan: Muhamet Kelmendi

Nuk po muj pa te shkruar z. Dritan! Eshte gje e njohur ne politike, pavaresisht ideologjise, qe ceshtja nacionale te zgjidhet per te patur bashkim qytetar dhe suksese ne ndertimin e shtetit ligjor dhe demokratik. Ky bashkim kurre nuk realizohet ne shtete te pabarabarta dhe ku sundon dyshkalleshmeria ne baza nacionale apo fetare, deri edhe krahinore.

Ketu duhet intervenuar per te mundur te kete shtet qytetar dhe demokratik te barabarte per te gjithe. Nese kete barazi nacionale dhe fetare nuk e ke te realizuar del se cdo gje tjeter geadualisht bije si fluske e sapunit. Pra, nuk ke as barazi shoqerore te qytetareve.

Mali i Zi eshte shume larg kesaj. Kjo sepse edhe ne politiken tashme nuk ka iniciative per te bere barazine nacionale dhe fetare; barazine qytetareve te besimeve dhe te kombeve te ndryshme. Keto dy baza shkojne se bashku edhe me barazi ne fushen kultures, te arsimit dhe te gjuhes. Natyrisht se barazi duhet te kete edhe ne punesim. Kudo...! Po ne Mal te Zi ku jane keto? Larg z.Dritan!

Kjo kerkon angazhimin tuaj dhe te forcave progressive e demokratie...! Keto duhet te realizohen per cdo komb dhe bashkesi fetare. Qytetarizmi ndertohet vetem kur qytetaret jane te lire, te barabarte dhe ku sundon demokracise liberale. Kete duhet bere ne Mal te Zi. Perndryshe do te peson rende!!!??? Respekt

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".