Serbia e vazhdon ideologjinë kolonialiste,  se Kosova është "serbe"!

Serbia e vazhdon ideologjinë kolonialiste,  se Kosova është
Serbia e vazhdon ideologjinë kolonialiste,  se Kosova është

Muhamet Kelmendi

  • 09 February 2021 - 15:55

Shkruan: Muhamet Kelmendi

 Është anomali për të pritur që në Serbi të gjendet ndonjë organ i shtetit që do të dënojë gjuhën fyese apo edhe dhunën ndaj shqiptareve. Ne kemi të bëjmë me një shtet tipik racist që udhëhiqet me ideologjinë e zhdukjes fizike të pjesës së kombit  shqiptar në Kosovë.

Serbia ka për pikësynim me ideologjinë se Kosova është serbe dhe çdo gjë jo serbe duhet të zhduket njëherë e mirë nga e ashtuquajtura Serbia e "vjetër". Kështu vepruan tash e mbi 100 vjet. Në këtë kuadër nuk kemi të bëjmë vetëm me një organ a gjykatë por me tërë shtetin që është fashist.

Kush u dënua në  Serbi për dhunën e terrorin e bërë ndaj shqiptarëve? Sa çetnik serbë u dënuan për vrasjet dhe djegie masovike? Ku dhe si është përgjegjësia e këtij shteti për përdhunimet e 20 mijë femrave shqiptare? Po dëmet që shkojnë deri në 30.miliardë të krijuar nga Serbia kush merr përgjegjësi? Pra, nga mundë të presim ndonjë gjë pozitive nga shtet i tillë? Asgjë të mirë.

Vetëm dhunë dhe veprime antishqiptare. Kjo vërtetohet edhe me vendimet që dalin në Brograd. Në të gjitha nivelet përsëritet sllogani i luftës kundër shqiptarëve. E fillon muzikën e dhunës krimineli Vuçiq, vazhdon tek mini mullacak Daçiq e Vulin dhe, kalon te burri mashkull i Serbisë çetnike. Kudo në këto nivele dëgjohen klithmat e urrejtje nacional raciste ndaj shqiptarëve. Për shtetin kriminal serb shqiptarët janë "shiftari", "arrnauti", "turci" a "mozda" i "cigani". Aspak nuk duhet të shqetësohemi nga kjo ideologji çetnike serbe. Dihet se vetë serbët janë “cigani iz Rusie”. Prandaj nga ciganët nuk pritet gjë pozitivë

. Kjo jo pse unë nuk i respektoj  romët që si synim kanë "cigani" Përkundrazi. Romët janë minoritet i respektuar. Por serbët nuk  janë  rom. Ata janë cigani iz Rusie. Shqiptarët duhet të punojnë dhe të jenë në gjendje të mbrojnë  veten. Elementet e mbeturinave ruse nun njohin kufi në masa të dhunës. Kjo veç dihet. E prandaj duhet të punojmë që kurrë më mos të kryejnë jashtëqitësit ruse dhunë dhe terror ndaj shqiptarëve. Kjo është detyra e jonë.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".