Kosovës i duhen reforma të thella në Ligjin Zgjedhor!

Kosovës i duhen reforma të thella në Ligjin Zgjedhor!
Kosovës i duhen reforma të thella në Ligjin Zgjedhor!

Muhamet Kelmendi

  • 02 prill 2021 - 19:02

Shkruan: Muhamet Kelmendi

Voto eshte nje e drejte elementare e njeriut ne shoqerine demokratie.

Mos respektimi i kesaj, sic u be deri tash, eshte shkelje e rende e lirive dhe te drejtave themelore ne shoqeri, sidomos per nje shtrese tone ne boten e jashtme.

Ata pothuajese me menyrat e votimit kane qene te perjashtuar nga vota.

Perkatitja e projektligjit mbi zgjedhje eshte ceshtje e pritshme per te gjithe dhe shume e mire. 

Tash, nese ekziston ky projektligj, kerkohet t'i dergohet Kuvendit per shqyrtim dhe ne fund edhe aprovim.

Une nuk di se si u perkatite ky projektligj. Ndoshta grupi parlamentare i VV e kishte projektin e  perkatitur. Dhe kjo eshte e mire

Te presim cka po del nga ky projektligj dhe si do te zhvillohet procedura.

Nje projektligj i tille kerkohet te kalon dhe te punohet edhe nga KQZ, edhe nga shoqeria civile dhe edhe nga shume mekanizma tjere te cilet jane te interesuar.

Por mbi te gjitha i takon Kuvendit dhe grupeve parlamentare qe te shqyrtojne dhe te japin mendime.

Per mua eshte e domosdoshme te shqyrtohet ky projekt edhe ne shqyrtim publik nga qytetaret e vendit.

Sa me shume qe marrin pjese ne shqyrtim, aq me shume edhe projekti fiton bazen e vete juridike. 

Dhe, ne fund i takon Kuvendit te vendosi perfundimisht me vota, pas shqyrtimit detal te projektit.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".