Kishat dhe manastiret serbe në Kosovë i kanë shërbyer dhunës dhe terrorit serbomadh mbi shqiptarët!

Kishat dhe manastiret serbe në Kosovë i kanë shërbyer dhunës dhe terrorit serbomadh mbi shqiptarët!
Kishat dhe manastiret serbe në Kosovë i kanë shërbyer dhunës dhe terrorit serbomadh mbi shqiptarët!

Muhamet Kelmendi

  • 12 prill 2021 - 10:07

Shkruan: Muhamet Kelmendi

Ne kuader te propagandes serbomadhe ne bote eshte edhe ideja se ne Kosove nga shqiptaret "musliman" po "rrezikohem" objekte te rendesise se madhe ortodokese-serbe.

Kjo ideologji dhe propagande ka gjetur terren ne shume vende dhe tash po merret edhe si fakt se gjoja shqiptaret musliman na qenkan barbare.

Ketu eshte edhena e kesaj organizats "Europa Nostra", qe eshte  tipike shoviniste dhe se kendejmi eshte ideja e rrezikimit te Manastitit te Deqanit nga shqiptaret qe gjoja na qenkan fundamentaliste.
Organizate "Europa Nostea" eshte e krijuar nga forcat e erreta shoviniste dhe natyrisht se financohet nga subjektet e ndryshme qe ne emer te rrezikimit te "krishtit" kane ndermarre aksione neper Evrope. 

Tehu i kesaj propagande eshte per  ne Europe Kosova dhe  objekte sllave ne vendet shqiptate!?
Duhet thene se Serbia kete propagande e ka  bere ne Keshillin e Evopes, prane UNESKOS,  ne OKB , ne

UE  dhe ne shume mekanizma te  tjere.
Qellimi eshte per te paraqitur shqiptaret ne "barbare" dhe ne "ekstremiste" muslimane.

Keshtu vepruan edhe ne Kosove organet e UNIMIK, OSBE dhe te UE. I detyruan organet e Repubkikes  qe edhe toke te ua marrin shqiptareve per keto kisha dhe manastire etj.

Por, perkunder kesaj, duhet thene se Manastirini Deqanit i takon se bashku me Patriarkanen e Pejes objekteve te trashigimise shqiptaro-ortodokese dhe te cilat gjate pushtimin Osman kane kaluaren administrim serb me ndihmen dhe me perkrahjen e Rusise.

Perandoria Osmane ka pranuar qe pas cdo himbjeje te luftes me Rusine te beje leshime te medha ne Ballkan.

Keshtu kaluan objektet e tilla ne sllave dhe keshtu u dhane tokat shqiptare shteteve sllave te Ballkanit.
Objekte e tilla gezojne mbrojtje shteterore dhe me mire se kudo ne bote mbrohen dhe jane shume te sigurta.
Manastirit te Deqanit iu dhane edhe dhjetera hektar toke te punueshme te shqiptareve nga Deqani.

Dhe perkunder kesaj u lejua rrethimi me mure dhe mbrohen me polici e me ushtri.
Nese shikohen keto dy objekte, Manastiri i Deqanit, Patriarkana Pejes, mendon se je ne mesjetene, sepse jane te rrethuara me mure te gurit dhe te mbrojtura me fircon e shtetit.

Mirepo organizates se tille shoviniste kjo nuk u lene fare mbrese kundruall ideologjise asimiluese te shtetit serb.
Ata mbeshteten kryesisht ne kete ideologji dhe ketej edhe veprojne.

Ajo qe eshte e demshme eshte fakti i veprimit te organeve te Kosoves. Keto objekte jane shnderruar me Kishen e Graqanices ne votende kriminale shoveno-raciste serbomedha dhe nga aty jane imorganizuar ndeshkime dhe vrasje kriminale te shqiptareve.

Shteti i Kosoves duhet qe t'i kete keto objekte ne mendje dhe t'i mbaj nen vezhgim. Kjo per faktin se edhe sot nga keto kisha e manastire po veprohet mbi baza kriminale.
Po keshtu duhet thene se kurre shqiptaret nuk kane shkaterruar objekte fetare  kjo nuk eshte ne kulture e shqiptareve.

Shqiptaret nuk kane luftuar kunder kishave e manastireve, sikunder as edhe  kunder popullsise civile, femijeve e gjinise femerore, pleqeve dhe pllakave.  Nuk njehe historia e jone keso lufte gjenocidiale 

Jane serbet qe kane dhunuan, vrare e terrorizuar. Eshte Beogradi qe i pat shkaterruar mbi 200 xhami dhe mbi 150 mije  shtepi e  obobjekte te ndryshme.

Nga qetniket serb u perdhunuan 20 mije femera shqiptare etj.

Per kete organizate keto nuk kane vlete. Dhe meqe eshte keshtu fare nuk duhet te na brengose ideja fashiste saj.
Kosova duhet te luftoje per te vertreten dhe se kendejmi te sqaroje mekanizmat dhe subjektet ne bote me gjendjen reale ne Kosove.

E ajo eshte thjeshte cioniste dhe raciste e bere nga shoviniste serbomedhenje.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".