Zoran Zajev mos i provoko shqiptarët!

Zoran Zajev mos i provoko shqiptarët!
Zoran Zajev mos i provoko shqiptarët!

Muhamet Kelmendi

  • 13 prill 2021 - 13:36

Shkruan:Prof.Dr Muhamet Kelmendi

 "Shqiptarët nuk vlejnë as pesë pare. Na i kanë fyere edhe eshtrat në varre"! Deklarata e tillë e këtij njeriu tregon se në çfarë pozite raciste dhe tipike shoviniste është Kryeministri i Maqedonisë se Veriut, Kryetari SLM, Zoran Zajev. Ky by.. palare i maqedonizuar nga koha e pushtimeve sllave ka guxim që kombin shqiptar, që është më i vjetër në Ballkan, te fyen në mënyrën me shoviniste, tregon se ne Maqedoninë e Veriut nuk ka bashkëjetesë dhe se ky shtet duhet domosdo të zhduket, nëse nuk ka barazi kombëtare dhe shoqërore në këtë shtet. Shqiptaret janë ne vendet e veta te lashta.

Aty fare nuk ka pas as gjuhe dhe as komb maqedon. Edhe tash lirisht duhet thene se nuk ka komb te tille, sepse nuk i kane vyrtytet e kombit qytetaret qe duhen maqedos. Ata janë te te tjerëve kombe. Maqedonasve iu mungon gjuha dalluese dhe formimi psiko-socioligjik e kulturor.

Nuk kane lidhje me te kaluarën etj. Ata jane aty te ardhur kryesisht nga shqiptaret te asimiluar me dhune nga sllavet dhe nga kombetare tjere ne kete pjese te Ballkanit. Zoran Zajev e tregoi urrejtjen me deklaraten e tille qe eshte ngritur thelle ne mendjen dhe ne shpirtim e ketyre racisteve malltusian te ri ne Ballkan. Mirepo, keto qendrine jane te rrezikshme per vete maqedonet e sistem e vendosur. Me ate urrejtje raciste dergehet kombi maqedon te likuidimi i vete kombit te tille artificial. Jeta e tyre qendron sa ka Maqedoni. E kjo ketyre racisteve te ri shoveno-maqedono-bullgar nuk po ua le.

Kjo eshte e keqe per ta si komb dhe si njerez ne jete. Shqiptaret kane me kene te bashkohen. Jane dy shtete dhe e ardhmja e shqiptareve e kete shtet realizohet me bashkim kombetar me Shqiperine. Shqiptaret si komb e kane gjuhen, kulturen dhe formimin psikosociologjik. Ata e kane territorin unik, historine e lashte iliropellazge dhe i disponojne edhe vyrtytet tjera te kombi modern.

Kete duhet te dijne malltusit maqedonas te racisteve si zajevat etj. Ka patur ne keto vende edhe zajeva te tjere, si gligorovat dhe georgievskat e ndryshem, por shqiptaret i mbijetuan ata. Keshtu do te behet edhe tash. E ardhmja eshte e kombit shqiptar.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".