AKI është organi më i rëndësishëm i Republikës!

AKI është organi më i rëndësishëm i Republikës!
AKI është organi më i rëndësishëm i Republikës!

Muhamet Kelmendi

  • 16 prill 2021 - 13:48

Shkruan: Muhamet Kelmendi


AKI eshte nje institucion jashtezakonisht i rendesishem per shtetin dhe te drejten, perkatesisht me i vendosur per te ardhmen e Republikes.

Nga ai organ dalin dhe shqyrtohen planet e ruajtjes se sovranitetit dhe te intergritetit te shtetit. Nepermjet AKI-se i merre shteti informacionet dhe ndermerre edhe masa mbrojtese ndaj armiqeve te ndryshem te jashtem a te brendshem.

Dhe i tereeky aktivitet ruajtes i shtetut varet nga Drejtori i AKI-se.

Dje u caktua Drejtori i ri. Parimisht eshte pune shume e mire.

Personalisht nuk e njoh drejtirin e ri te AKI-se. Mire eshte qe eshte emeruar dhe asesi nuk lejohet te mbese ky  institucion pa pergjegjes dhe udheheqes zyrtar.

Natyrisht se puna e AKI-se eshte shume e ndieshme. Aty caktohen njerezit me te perkatitur, me profesion adekuate dhe me te besuar te shtetit. Cdo leshim qe behet nga ky sherbim ndikon ashper ne vete sigurine e vete shtetit te Kosoves.

Mbeshtetur ketu eshte e kuptueshme se ndieshmeria terheqe edhe pergjegjesi te larte. Ajo shkon nga largimi nga puna, por natyrisht se ketu ka edhe pergjegjesi te sekretit, prej nga kalon te pergjegjesia penale shume e larte.

Mire eshte se kontrollohet AKI dhe mire eshte se ka pergjegjesi.

Ketu, pra, askush nuk mund te thote se sa do te zgjate mandati i drejtorit. Zakonisht ka mandat por ai varet nga sukseset qe tregon ne pune drejtori i AKI-se.

Nga AKI varet e ardhmja e shtetit.

 Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".