Politikanët dhe politika si hendek!

Politikanët dhe politika si hendek!
Politikanët dhe politika si hendek!

Ali Hertica

  • 06 maj 2021 - 08:20

Shkruan: Mr.Ali Hertica

Nuk është asnjë lajm që ekziston një hendek midis politikanëve dhe qytetarëve. Kjo nuk është lajm se ka një hendek në mes politikanëve dhe qytetarëve. Por është e vërtetë që, në një përpjekje për të kapërcyer atë hendek, është shfaqur një hendek i dytë: ai midis politikës dhe politikanit.

Por kjo, në një përpjekje për kapërcyer këtë hendek, një hendek i dytë ka dalë: në mes të politikës dhe politikanit. Me afrimin e zgjedhjeve parlamentare, sociologu kulturor Dick Houtman pyet veten: kush e do akoma politikën.Me zgjedhjet lokale që afrohen me një kulturë të mrekullueshme se kush është më i politikës, ai hendek klasik midis qytetarëve dhe politikës.

Ky hendek klasik në mes të qytetarëve dhe politikës, Si duket në të vërtetë? “Kjo shprehet në mungesë të besimit në politikë. është duke reflektuar më pak besim në politikë dhe politikanë. Njerëzve nuk u intereson aspak dallimi midis qeverisë dhe parlamentit. Dallimi në mes të qeverisjes dhe parlamentit nuk bën tjetër jashtë. Për ta është një lëmsh ​​i madh i politikës. Kjo është për ta një lëmsh ​​të madh dhe politik. Njerëzit ndihen shumë më pak të lidhur me të sesa në vitet 1950 ”. Njerëzit ndihen më pak se shumë më larg.

Tani gjithnjë e më shumë, kërkesa midis qytetarëve dhe vetë politika po bëhet një temë, që është rreth populizmit të liderit .Kjo është një linjë në mënyrën më të mirë për të bërë për një jetë koalicion parimor dhe efektiv për të udhëhequr një shtet demokratik.

Njerëzit janë ata djem dhe vajza të arta që punojnë shumë, dinë përgjegjësitë e tyre dhe nuk janë barrë për askënd tjetër. Njerëzit që janë djemtë dhe vajzat që ndëshkohen shumë, dhe i dinë aftësitë e tyre dhe kërkojnë tjetër shqetësim në arritjen e tyre profesionale janë futur në politikë.

Nuk jeton një nocion që kombi është një unitet i pandashëm me një mbushje neto të mbrojtjes dhe identitetit që duhet të reflektohit në politikë. "Shoqëria" është bërë një koncept i tillë, ashtu si "njeriu i thjeshtë" dhe "njerëzit e lagjeve të vjetra".

"Shoqëria" ka bërë një koncept të tillë si "njeriun e duhur" dhe "shëndetin në lagjet e vjetra. Krijohet një kategori që nuk ekziston dhe mund të ekzistojë vetëm duke përjashtuar grupe të tjera. ” Nuk është një kategori që nuk ekziston dhe që mund të ekzistojnë vetëm duke ju dhanë premtime të kota deri tani siç ju dhanë qeveritarët që drejtojnë shtetin. Kush nuk i përket? “Elementë të çuditshëm nga jashtë; emigrantët. Të tilla nuk janë pjesë e ”ndikimet e huaja nga jashtë.

Antikocialët që nuk i binden ligjit, janë shumë dembelë për të punuar, abuzuar me objektet dhe elita politike dhe burokratike e shkëputur nga shoqëria. Anti-ligjorimi i juaj nuk respekton ligjin, janë tepër dembel për të punuar, duke e bërë abuzimin e pajisjes dhe ndërtimit të elitës politike dhe burokracisë së humbur në shoqëri. Elita që nuk interesohet për interesat e njerëzve, por vetëm për karrierën e tyre. ” Elita politike e qeverisjes nuk është interesante në interes të popullit, por vetëm në karrierën e tyre.

A është ai një vëzhgim i drejtë për atë elitë? "Nuk e di. Është një vëzhgim saktë në lidhje me elitat? Nuk e di. Fakti është që politikanët kanë përgjegjësi të tjera përveç të qenit një lloj kanali për atë që po gurgullon në zorrë të shoqërisë. Fakti është se qeveritarët gjithashtu kanë marrë masa për stimulimin e një shoqërie intelektuale siç është kjo e Kosovës. Ky ishte rasti në kohën e shtyllëzimit dhe vazhdon të jetë ende. Kjo qeveri nuk mund të jetë ajo që ju e quani atë qeveri meritore.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".