Mega rastet e korrupsionit në Qeveri të hetohen që nga viti 2007 e këndej

Mega rastet e korrupsionit në Qeveri të hetohen që nga viti 2007 e këndej
Mega rastet e korrupsionit në Qeveri të hetohen që nga viti 2007 e këndej

Blerim Burjani

  • 25 korrik 2021 - 15:42

Shkruan: ANALISTI-Blerim Burjani

Ka raste të shumta korruptive, por ende nuk ka ndonjë efikasitet në ndjekjen e zyrtarëve të lartë,  në mesin e tyre të ish ministrave që nga viti 2007.

Kemi  përplot raste që thuhet se po hetohen, po gjykohen, por asnjë vendim gjyqësor nuk është i nxjerr si rast ende, është rasti Hade, rastet e autostradave , e përplot raste të pa ndëshkuara. Tash heshtja e prokurorisë , mos nxjerrja e vendimeve gjyqësore ka bërë që sundimi i ligjit të mungon, dhe me këtë vjen edhe stagnim i madhe për rendin dhe ligjin. Rasti “Beni Dona” është në proces,  pastaj rasti i tenderit "Ta pastrojmë Kosovën"... etj.  janë vetëm disa nga ngjarjet e fundit të dyshuara për korrupsion ndaj të cilave nuk po veprohet me dinamikë të shpejtë për ta zbardhur të vërtetën.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".