Rastet e jashtëzakonshme ndikojnë në shtyrjen e zgjedhjeve!

Rastet e jashtëzakonshme ndikojnë në shtyrjen e zgjedhjeve!
Rastet e jashtëzakonshme ndikojnë në shtyrjen e zgjedhjeve!

Muhamet Kelmendi

  • 14 shtator 2021 - 07:20

Shkruan: ANALISTI- MUHAMET KELMENDI

Zhjedhjet jane akti me i larte demokratik i nje vendi. Me zgjedhje vendosin qytetaret per te ardhmen e vete ne kuader te bashkesise a shtetit.

Ato duhet domosdo te mbahen ne afatet ligjore. Ligji parasheh periudhen kater vjeqare te udheheqjes nga rrezulltati i zgjedhjeve.

Ne kuader te Ligjit jane te percaktuara edhe rastet kur mund te shtyhen zgjedhjet. Kryesisht eshte fjala per gjendjen jashtezakonshme, pandemite, termetet shkaterrimtare,vershimet me deme e vdekje te larta.

Natyrisht se edhe lufta dhe sulmet ushtarake nga jashte a gjendja e jashtezakonshme brenda  jane shkaqe kur zgjedhjet mund te shtyhen.

Dhe, kjo nuk  demeton fare sistemin demokratik dhe as  rrezulltatet perfundimtar.

Rastet e jashtezakonshme jane ceshtje kushtetuese.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".