Anomalia e Vjosa Osmanit!

Anomalia e Vjosa Osmanit!
Anomalia e Vjosa Osmanit!

Muhamet Kelmendi

  • 14 shtator 2021 - 11:48

Shkruan: ANALISTI-Muhamet Kelmendi

Thirrja në takim që e bëri Presidentja për zgjedhje nuk e ndryshon Kushtetutën. Partitë nuk kanë mundësi të vendosin në kundërshtim kushtetues. Shtyrja e zgjedhjeve varet kryesisht nga gjendja pandemike në vend dhe mbi të e në bazë të Kushtetutës vendos Presidenti i vendit. 

Partitë nuk kanë mundësi të caktojnë zgjedhje. Forma e aplikuar e Presidentes është çështje jo normale në vendimmarrje. Qëndrimet nxirren në bazë të gjendjes pandemike dhe në fund e vendos Kuvendi. Ana kushtetuese është e qartë.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".