Ne po mbrojmë vetëm atë që na takon,  planet serbe për Serbi të Madhe  nuk do të realizohen

Ne po mbrojmë vetëm atë që na takon,  planet serbe për Serbi të Madhe  nuk do të realizohen
Ne po mbrojmë vetëm atë që na takon,  planet serbe për Serbi të Madhe  nuk do të realizohen

Skender Mulliqi

  • 22 September 2021 - 11:32

Shkruan: ANALISTI-Skënder Mulliqi

Ideja  serbomadhe   “Të gjithë serbët në një shtet”, më Millosheviqin në krye të Serbisë, ka sjellë tragjedi njerëzore dhe materiale  në ish-Jugosllavi .Një  ide e tillë shoviniste për Serbi të Madhe që ka dështuar, po sillet në kokën , edhe të presidentit serb, Aleksander Vuqiq.Ky despot serb nuk po I ndalë kërcënimet më luftë ndaj Kosovës. Po e emiton Millosheviqin, I cili humbi luftën në Kosovë .

Me decenie Serbia po e përseritë leksionet e demoduara  historike antishqiptare.Në katasrofat historike serbe po futët edhe Aleksandar Vuqiq?Serbia sigurisht së po hidherohet që nuk po e realizon planin hegjemonsit për Serbi të Madhe.Ajo Serbia po bëhët qesharake më kërcnimet e fundit ndaj Kosovës, me vëndosjen  e masës të reciprocitetit nga Kosova. Shqiptarët e kan fituar luftën në kushte shumë më të vështira , e tash kur jemi shtet sovran dhe I pavarur qdo tentim për  luftë , Serbia jam I bindur së do të ndahet humbëse e madhe.Ne, po mbrojmë vëtem ate që na takon as më shumë dhe as më pak. Serbia po ngjanë në një oborr të ndytë , në një oborrë të dhier më një thark derrash.

Historia e Serbisë është një deponi bërllogu. As bota demokratike dhe as shqiptarët nuk do të lejojnë serbët që të na vizatojnë harta gjeografike sikur na kan vizatuar   dikur.Koha është që shqiptarët ti bashkojnë trojet etnike të ndara pa drejtëisisht nga trungu i lashtë ilirik.Ne Jarinje djelmoshat tanë  më uniforma  po e mbrojnë tërsinë territoriale të Kosovës .Po mbrohet e drejta jonë historike .Me reciprocitet për targa po mbrohet shtetësia e Kosovës, e fituar më shumë gjakë në luftën e fundit çlirimtare. Vuqiqi botën serbe mund të imagjinon në kokën e vet.

Shqiptarët kurrë më nuk do të falin territore. Minoriteti serb në Kosovë duhet të integrohet në shtetin e ri të Kosovës.Serbinë e Madhe lë ta mban serbi Vuqiq bashkë më Akademinë dhe Kishën Ortodokse Serbe në letër, askush nuk iu ndalon .Serbia dhe Vuqiq janë  duke u kopercatur  për të krijuar dalje  në tre detna, duke provokuar Malin e Zi, më popa në Cetinje , duke i fshehur apetitet edhe ndaj Shqipërisë më iden “Open Ballkan”, dhe së fundi  më vuarjën e masës të reciprocitetit nga ana e Kosovës,

Vuqiq po synim që përmes “Zajednicës”, të krijon një Republika Serpska tjetër, por tash  në Kosovë. Leksionet e mbrapshta të politikës serbe për gllaberime  të sërishme të territoreve shqiptare ,  me pushtetin e ri nuk do të realizohen….

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".