Faleminderit Z. Kurti dhe Znj.Osmani!

Faleminderit Z. Kurti dhe Znj.Osmani!
Faleminderit Z. Kurti dhe Znj.Osmani!

Skender Kapiti

  • 24 shtator 2021 - 11:10

Shkruan: Skënder Sadri KAPITI

Këtë falenderim timin për Kryeministrin dhe për Presidenten e Kosovës e bëj nisur nga ajo punë, përgjegjshmëri e shërbim të madh që Ju i  Nderuar Kryeministër dhe Ju e Nderuara Presidente  po u bëni shqiptarëve , Kosovës dhe Kombit. Do thonë njerezit se po bëni vetëm detyrën .

Po, eshte e vërtetë se po bëni detyrën , por ama detyrën që po e kryeni po ta krahasosh me punën e paraardhësve tuaj , dhe madje edhe me atë si si kanë punuar edhe shtetarët e pushtetarët në Shqipëri prej 100 vitesh mund të thuhet saktë se  Kurti dhe Osmani janë shëmbulli më i mirë i përkushtmit, i përgjegjshmërisë kombëtare e publike në shërbim të interesit  të pëgjithshëm dhe të atij kombëtar dhe në shërbim të dinjitetit, peërsonalitetit dhe të sovranitetit të Kosovës.

Për herë të parë shqiptarët kanë këta burrështetas,  interesi i të cilëvë përputhet dhe gjëndet brënda interesit të pëgjithshëm.

Kurti dhe Osmani sot po pëballen me pasojat e rënda që atyre u ka lënë trashëgimi politika e vjetër e PDK, LDK, AAK dhe NISMA.

Kurti dhe Osmani po harxhojnë kohë, mund dhe energji për të ndrequar dëmet e mëdha që ka bërë ishpushteti si në politikë, diplomaci, ekonomi, drejtësi, integrim etj. 

Kurti e Osmani  po përballen me fusnotën që ata ia vendosën “shënim”  Sovranitetit të Kosovës. 

Kurti e Osmani  po pëballen me marrëveshjet e dëmshme dhe antikombëtare të ishshtetarëve, po përballen me pasojat e politikës së inferioritetit që ka treguar ishpushteti i mëparshëm dhe me pasojat e këcënimet për sigurinë, sovranitetin dhe të territorit të Kosovës.

Për herë të parë shqiptarët kanë  Kryeministrin si dhe Presidentin e tyre, kanë  ata të cilët i kanë interesin, vizionin dhe përkushtimin në përputhje të plotë me interesat dhe me sakrificat e popullit të vet.

Prandaj dhe u drejtohem Kurtit dhe Osmanit me këtë falenderim, sepse kur pushteti punon me përgjegjësi, me përkushtim, me sinqeritet dhe me drejtësi atëhere kjo gjë i shërben shtetit, shoqërisë, atdheut,individit , pra kjo gjë më shërben edhe mua dhe familjes  e vëllezërve të mi si shqiptarë dhe si antar i shoqërisë kosovare.

Me Kurtin dhe me Osmanin po na kthehet shpresa e besimi se Kosova do të bëhet, si dhe do të realizohet edhe dëshira jonë që të mos mbajmë vetëm pasaporten e Kosovës, por po na kthehet besimi   për të  ardhur në Kosovë, në tokën e prindërve tanë dhe në atdheun tonë e të shqiptarëve, pasi kjo ishte edhe porosia e prindërve tanë por edhe dëshira ime dhe e familjes sime pë të jetuar në Kosovën e lirinë,  dhe për lirinë e së cilës kontribuoi aq shume edhe e gjithë familja ime.

 Mirëpo kundër kësaj dëshire dhe pengesë u bë politika dhe pushteti i keq dhe korrupsioni e hajnija e  pushtetit që iku, prej të cilit jo vetëm se nuk u kthyen në Kosovë  shqiptarët e diasporës dhe ata që u larguan gjatë luftës, por ndodhi e kundërta, vetëm sa u larguan nga Kosova rinia dhe jo vetëm ajo, a thua se në Kosovë ishte akoma regjimi serb. 

Shtet i mirë është ai shtet që qeveriset mirë, është ai shtet i cili i shikon dhe kujdeset për të gjithë antarët e komunitetit ashtu si kujdeset prindi për fëmijët e vet; shtetin e bëjnë të mirë pushteti i mirë, qeveritarët e mirë nëse ata janë shërbëtorë të mirë të shtetit e të popullit të vet. Kjo po shihet te Albini e Vjosa, prandaj mirënjohje e falenderim atyre ashtu sikurse që i meritojnë falenderimet  edhe të gjithë ata patriotë e individë vepërmirë. 

 Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online"