Balotazhi përcakton fitoren

Balotazhi përcakton fitoren
Balotazhi përcakton fitoren

Muhamet Kelmendi

  • 12 November 2021 - 17:34

Shkruan: ANALISTI - Muhamet Kelmendi

 Shikuar ne baze te raundit te pare del se VV ka patur humbje te madhe te elektiratit nga zgjedhjet qendrore. Mendohet se rreth 50% ka humbje. Tash si do te del, varet nga partite tjera politike qe nuk jane ne gare. Ato parti do te percaktojne edhe fituesin ne balotazh. Besohet se nuk do te kete numrin e komunave sipas votes ne zgjedhjet qendrore. Renja do te jete e madhe. Faktoret pse eshte keshtu jane disa: 1. Qeveria e Kosoves qe nga zgjedhjet qendrore nuk ka arritur te beje kthesa ne shendetesi, ne lufte kunder krimit dhe korrupcionit, ne hapjen e vendeve te punes, ne te ardhura minimale as 250 eurot e perfolura, si dhe ne arsim, ceshtje sociale e ne raportet nderkombetare.

Kudo kemi ngecje. 2. Kryetaret aktual te VV ne komuna jane treguar te dobet dhe jo kryetar qe ti zgjidhin problemet e qytetareve. Ketu duhet permendur Mitrovicen, Prizerenin dhe ndoshta edhe Prishtinen dhe 3. Kandidatet e VV-se jane te paperkstitur per te bere ndryshime pozitive dhe te kappshem per qytetaret, ne menyre qe te fitojne votat e tyre. Marre ne kete ane nuk besoj se me shume se kater a pese komuna se mund te fitoj VV. LDK ndoshta tri a kater komuna, PDK tri deri ne kater dhe AAK tri deri ne kater, kryesisht ne Dukagjin. Sot eshte dita e fundit e fushates. Sukseset varen nga koalicionet. Mirepo, kryesisht edhe nga vullneti i votueseve dhe besimi i qytetareve te kandidatet per kryetare te komunave ne Republike. Gara eshte e hapur Te shohim.

 Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".