Serbia kujdestar i përhershëm për destabilizimin e Kosovës

Serbia kujdestar i përhershëm për destabilizimin e Kosovës
Serbia kujdestar i përhershëm për destabilizimin e Kosovës

Skender Mulliqi

  • 23 nëntor 2021 - 09:21

Shkruan:ANALIST: Skender Mulliqi

Ne fund të shekullit të kaluar tagrin e lirisë e paguam shtrejtë, por dolëm fitues karshi armikut shekullorë serb. E fituam pavarësinë bashkë më miqët tanë evropianë dhe amerikanë. Serbia u mposht ushtarakisht, u mposhtën edhe në jo civilizimin e tyre. Dolëm fitues së mbrojtem trojet tona shekullore. Dolëm fitues së lufta jonë kishte kauzë të drejtë, ishte luftë për mbijetës. Si duket nuk jemi duke bërë dallim e qartë të pardigmës së fashizmit dhe antifashizmit, si dy eksterme ideologjike. Kosova duhet të rezonojë më në fund më mendje te kthjelltë dhe më përgjegjësi të plotë të zgjedhë rrugën e demokracisë, të zgjedhë rrugën e prosperitetit, të zgjedhë rrugën evroatlantike, së alternativat tjera na fusin në qorrsokak.

Problemi primar shtrihet në dozën e shtuar të arrogancës tonë, në prepotencën dhe mos dijën e akterëve të inkuadruar në politikë.Nuk po kuptojmë se nuk po dojmë të kuptojmë së Serbia si armik i përhershem, punon në destabilizmin e Kosovës, së punon edhe në ripushtimin ushtarak të Kosovës siq u kërcenua Vuqiq .Serbët historikisht u shërbyen me rrena duke i përseritur ato deri atëherë kur  i kan plasuar si të vërteta. Vranë historikisht edhe  pjestarët e popullit të vet, për ti arritur objektivat pushtuese, për ta shumfishuar territorin e tyre më territore shqiptare. Edhe pas Millosheviqit, Serbia po udhëhiqet nga millosheviqet e vegjël...

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".