Z. Stano, Kosova është shtet!

Z. Stano, Kosova është shtet!
Z. Stano, Kosova është shtet!

Muhamet Kelmendi

  • 24 nëntor 2021 - 17:56

Shkruan: ANALISTI- Muhamet Kelmendi

Kosova eshte shtet dhe shteti ka pavaresi ne qendimet e veta. Ketej i respekton aktet nderkombetare dhe marreveshjet bilaterale e multilaterale.

Kjo eshte qarte.

Duket se Kosova ka fakte pse Petkovicit nuk iu lejua vizita ne Kosove.

Z.Stane, si zedhenes i UE, i dine keto. Megjithate, po i permendi disa fakte, pse qeveritaret e Beogradit jane kriminel dhe luftenxites.

Dhe pikerisht ketu jane disa prej tyre:

1. Qeveritaret serbe kane bere krime dhe gjenovid ne Kosove.

2. Shteti serb dhe Petkovic  si i deleguar i kriminelit Vucic e njehe Kosoven si Kosove dhe Metohi.

3. Ne kuader te legjislacionit eshte Kosova pjese e Serbise.

4. Petkovic po e deklaron Kosoven si Krahine jugore te Serbise.

5.. Panderprere deklaron se minoriteti serb nuk duhet njohur shtetin e Kosoves.

6. Ka kundershtuar dhe mbrojtur bllokaden e rrugeve ne veri dhe panderprere mbron kontrabanden serbe ne veri.

7.  Shpesh deklaron edhe  lufte.

Z. Peter Stano kerkohet te njohe me mire politiken dhe qeveritaret serbe. Ai duhrt te kundershton qendrimet luftenxitese ndaj Kosoves dhe tekerkoje nga Serbia respektimin e shtetit te Kosoves.

Z.Stane e dine se cdo shtet e mbron shtetesine e vete.

Kjo eshte e drejte e pakontestueshme dhe e njohur nderkombetarisht.

Keshtu veprohet edhe ne shtetet anetare te UE.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".