Loti i dërdhur i mijëra qytetarëve në ceremonitë mortore për tre të vrarët , raft si rrufe mbi gjakatarin!

Loti i dërdhur i mijëra qytetarëve në ceremonitë mortore për tre të vrarët , raft si rrufe mbi gjakatarin!
Loti i dërdhur i mijëra qytetarëve në ceremonitë mortore për tre të vrarët , raft si rrufe mbi gjakatarin!

Skender Mulliqi

  • 29 November 2021 - 09:33

Shkruan: Skënder MULLIQI

Ajo më e rënda që po i ndodhë Kosovës të pas kuftës, janë vrasjët , të cilat e bënë gjendjën e padurueshme të sigurisë , gjendjes ekonomike dhe sociale. Është e dhëmbshme vrasja e të premtës që ndodhi në Gllogjan, e cila tronditi mbarë shqiptarët kudo që jetojnë. Ai që shtiu më armë në natën e kobshme të këtij fund nëntori, meriton dënimin më të rëndë.

Nese këto tre vrasje macabre u kryen në mbrendi të fshatit , është I pajustifikueshëm reagimi më duket mua pak sa i ngadalshem I organëve përkatëse për kapjën e dorasit.Këso reagimësh kemi pasur edhe në të kaluaren ,që ju ka mundësuar dorasëve ikjën nga vendi I ngjarjës.

Edhe pse nga policia po thuhet së rrebeshi I shiut ka vështirësuar punën për gjetjën e gjurmeve te krimit , megjithate shtrohet pyetja logjike,së si është e mundur që të kalojnë kaq shumë orë dhe mos të kapet krimineli ose më shumë prej tyre që mund të janë në këtë rast.? Nuk I bëra këta rreshta për kritika ndaj policisë të Kosovës , për mos angazhim, por vonesa në kapjen e dorasit apo mos kapja e tij e mundshme mund te ,paraqet rrezik për krime të tjera ,e që nuk ishte dashur të lejohen.

Unë e kam thënë edhe në një paraqitje të shkurtër së pos qfardo motivi që është kryer vrasja e trefishtë dhe plagosja e një përsoni, mos të përjashtohet këtu edhe ndonjë motiv armiqësor ndaj Kosovës, edhe pse policia e ka përjashtuar duket një mundësi të tillë .Këtë e thëm së si ndodhi kallja e autobusit para pak ditësh në Bullgari, ku gjetën vdekjën 45 shqiptarë, edhe këtu shumë prej tyre të moshës së re dhe fëmijë.

Sidoqoftë të shpresojmë të gjithë së dorasi do të kapët , si justifikim sado i vogël që është për familjët e të vrarëve, të cilët po përjetojnë qaste të dhëmbshurisë të madhe , për humbjën e më të dashurëve të tyre, pa asnjë faj. Mallkimi i Zotit dhe loti i dërdhur rreke jo vetem të familjarëve, por të mijëra të pranishmive , në ceremonitë mortore në fshatin Gllogjan, dhe ne fshatin Skivjan prej nga ishte shoferi i vrarë i autobusit , raftë si rrufe mbi gjakatarin-ët.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".