Krimi i till si në Gllogjan vjen vetëm nga Serbia

Krimi i till si në Gllogjan vjen vetëm nga Serbia
Krimi i till si në Gllogjan vjen vetëm nga Serbia

Muhamet Kelmendi

  • 29 November 2021 - 16:03

Shkruan: ANALISTI-Muhamet Kelmendi

-Rasti qe ndodhi ne Gllogjan nuk eshte i pari dhe as qe do te jete i fundit. Ne Kosove kemi me dhjetera vrasje kriminale dhe akte te ndryshme terroriste te pa zbuuara nga organet e shtetit. Janr vrare heronjte e kombit shqiptar. Tash dora gjakatare u shtri edhe ndaj femijeve. Naryrisht se kryesit dhe shksqet e veprave te tilla jane e nduarduarshme. Mund te kete shkaqe te ndryshme, deri te hakmarje e ulte. Megjithate mbesin disa ane nga mund te vije terrorizmi.

Perkatesishr, ky akt makaber dhe terrorist mund te vije nga ana e organeve te shtetit serb. Natyra e vepres eshte e tille dhe nga ajo i dedikohet vetem krimineleve serbe. Vrasje te tilla kane kryer kriminelet e shtetit serb me dhjetera e me qindra here ne Kosove. Jane bii 1500 femije temasakrar nen firmat e njejta nga kriminelet e shtetit serb. Mos ti harrojme as vrasjet e te rinjeve ne Peje ne vitin 1998 nga policia serbe per te iu mbetur shqiptareve akti i tille. Jane me dhjetera planprograme te tilla kriminale te hartuara ne Beograd.

Nuk duhet lene anash. Marre ketej pista shkon kendej dhe ketu eshte shume veshtire te zbulohet rasti, sepse kryesit vec gjinden ne Serbi dhe shteti serb nuk i dorezon. Shkaqet tjeta, si haknarrja familjare, vrasjet per konfliktet ekonomike apo konfliktet e rruges, nuk kryhen ne formren e tille dhe praktika nuk dokumenton kete. Qe ceshtja te merrte kahjen e duhur ka qene vetem bllokimi i vendit, komunes dhe te manastireve ortotokese serbe dhe te vendbanimeve,ku me siguri ka gjetur strehim vrasesi.

Po keshtu eshte dashur ne moment te kemi bllokim te kufijeve dhe te qendrave te ndryshme ku mendohen se vijne krimet. Nuk e dij se si dhe sa eshte bere dhe zhvilluar kjo mase e bllokimit dhe te kontrollit te territorit dhe te qendrave te dyshimta. Vete vendi ku eshte kryere krimi tregon nje hakmarrje kriminale serbe ndaj heronjev dhe veprave madheshtore te qyretareve te Gllogjanit. Nuk mendohet se Serbia i harron humbjet nga radhet e UCK-te udhehequra nga vellazerit Haredinaj dhe luftetaret tjere. Vrajet tilla jane bere edhe ndaj te tjereve. Serbia vepron.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".