"Open Ballkan" pa njohje të shtetit, nuk ka për Kosovën

Muhamet Kelmendi

  • 03 dhjetor 2021 - 23:05

Shkruan ANALISTI-Muhamet Kelmendi

Nga Behgjet Pacolli nuk priten veprime qe jane ne favor te ndertimit te shtetit te Kosoves.

Ne vazhdimesi ka qene kuder produktiv ne ceshtjen e shtetit. Edhe raportet me shtetet tjera i ka shikuar mbi bazen e interesave vetanake ne fushen e perfitimeve financiare.

Z.Pacolli para disa vjeteve ka deklaruar:

"Kosovo ne moze bez Serbie".

Kjo deklarat flete qarte se ne cfare pozite eshte ky njeri.

Kosova nuk eshte pjese e Serbise dhe e ardhmja e Republikes nuk shkon nga Beogradit, por nga Tirana si shtet kombetar.

Kete duhet te di z.Pacolli!!??

Thenja e tille e z.Pacolli eshte shume e rrezikshme. Ajo dergon te pushtimi i Kosoves nga Serbia.

Ne anen tjeter, z.Pacolli ka marre ne  tender Aeroportin e Vlores, nje investim qe sjelle perfitime te medha dhe qe nuk ka qene lehte te z. Rama te merre tenderin.

Si e ka marre eshte ceshtje e tyre!

Por, me kete, z.Pacolli doli per "Open Ballkan", pashiquar i teresin e Kosoves.

Ai e beri kete pse z.Rama ka kerkuar nga ai nje veprim te tille.Ndoshta eshte edhe mendim i ti.

Thenjen e z.Pacolli, "vetem me Serbi ecet perpara", tregon qarte edhe pse eshte per "Open  Ballkan".

Natyrisht se Kosova duhet te merre pjese ne takimet e "Open Ballkan" dhe te thote mendimin e vete, ne menyre qe te shihet se Serbia eshte shkaktare e mossuksesit ne te gjitha iniciativat.

Mirepo, ne kete subjekt  nuk anetaresohen Kosova. Kerkohet veprime te qarta politike nga Serbia ne njohje te Kosoves si shtet per te ecur ne rrugen  e anetaresimit.

Kosova e ka nje politike te qarte dhe ate duhet mbrojtur.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".