Niveli qeverisjes komunale nuk guxon të udhëhiqet me inate dhe bllokada të ulëta inatesh politike, aty është ABC-ja e interesave të përditshme qytetare

Niveli  qeverisjes komunale nuk guxon të udhëhiqet me inate  dhe bllokada të ulëta inatesh politike, aty është ABC-ja e interesave të përditshme qytetare
Niveli  qeverisjes komunale nuk guxon të udhëhiqet me inate  dhe bllokada të ulëta inatesh politike, aty është ABC-ja e interesave të përditshme qytetare

Blerim Burjani

  • 03 January 2022 - 19:32

Shkruan:Analisti- Blerim Burjani

Një bashkëpunim i koordinuar mirë pozitë -opozitë është i domosdoshëm për të mirën e komunës. Duhet lënë anash të gjitha inatet e fushatës elektorale dhe të punojnë për interesa të qytetarëve.

-Do të ishte ide e gabueshme dhe e dëmshme politike nëse partitë politike fituese të zgjedhjeve, nuk bashkëpunojnë në nivel lokal me partitë tjera opozitare. Nëse eventualisht tentojnë të bllokojnë atëherë mund të ketë votim tjetër për asamblenë komunale dhe kjo do të ishte një situatë e re ku qytetarët do të votonin në mënyrë masive për partinë, përkatësisht për kandidatin që i ka fituar zgjedhjet lokale por që rezultate ka qenë relativ, i ngushtë dhe i pa mjaftueshëm që më votat e fituara, pa bashkëpunim me të tjerët ta bëjë qeverinë e re komunave për të vetëqeverisur si një subjekt i vetëm politik. Një bashkëpunim i koordinuar mirë pozitë -opozitë është i domosdoshëm për të mirën e komunës. Duhet lënë anash të gjitha inatet e fushatës elektorale dhe të punojnë për interesa të qytetarëve.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".