Kosova duhet ti thotë JO të madhe, zgjedhjet serbe nuk duhet të organizohen nga Republika e Kosovës 

Kosova duhet ti thotë JO të madhe, zgjedhjet serbe nuk duhet të organizohen nga Republika e Kosovës 
Kosova duhet ti thotë JO të madhe, zgjedhjet serbe nuk duhet të organizohen nga Republika e Kosovës 

Muhamet Kelmendi

  • 19 February 2022 - 14:14

Shkruan: ANALISTI- Muhamet Kelmendi

A do të mbahen apo jo zgjedhjet serbe në Kosovë varet shumë nga qëndrimi i SHBA-ve. Mirëpo, duhet thënë se nuk është  fakt se OSBE-ja organizon zgjedhje në shtetet tjera për ndonjë shtet tjetër. Natyrisht se është e pa vërtetë se OSBE-ja organizon zgjedhjet për shtetin tjetër me shtetin tjetër sovran. Zgjedhjet mbahen nëpër përfaqësi të shtetit dhe jo nga shteti.

Çdo shtet organizon vetëm zgjedhjet e veta parlamentare dhe ato lokale. Shteti nuk organizon zgjedhje të huaja në territorin e vetë  dhe nuk i interesojnë  fare zgjedhjet e shtetit tjetër. Në këtë kontekst nuk duhet të merret Kosova fare  me zgjedhjet serbe,  dhe serbët që kanë shtetësi serbe, mundë dhe duhet që të votojnë në përfaqësinë e tyre në Kosovë, ose të udhëtojnë të shkojnë për të votuar në Serbi. Mundësi tjetër nuk ka.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".