Opozita po e humbë durimin, mazhoranca në pushtet le të tregohet e durueshme edhe ndaj provokimit

Opozita po e humbë durimin, mazhoranca në pushtet le të tregohet e durueshme edhe ndaj provokimit
Opozita po e humbë durimin, mazhoranca në pushtet le të tregohet e durueshme edhe ndaj provokimit

Blerim Burjani

  • 07 May 2022 - 17:02

Shkruan: ANALISTI: Blerim Burjani

Detyra e opozitës gjithmonë është që të gjej pikat e dobëta të mazhorancës në pushtet dhe lidhur me ato ta ngrejë zërin. Kështu ka vepruar vazhdimisht VV-ja kur ishte në opozitë. Madje edhe me keq vepronte kur ishte në opozitë së bashku me AAK-në.

-Për dallim nga opozita e kaluar, opozita e tanishme është pak më e butë, por sidoqoftë kjo është luftë për ekzistencë jetësore. Është fatkeqësi e madhe që te ne politika është bërë fusha më profitabile, është bërë bukë ditore, pra është vetë ekzistenca, kur ta analizoni mirë se mbi 50% të deputetëve kanë hapur xhirollogari për herë të parë!

Kjo e dhënë është shumë tragjike për një shtet , dhe për demokracinë e një shteti kur të papunët arrijnë të bëhen shefa të parasë publike. Pra kjo është tragjike për një shtet të ri. Kjo dëshmon se ne jemi ende larg vlerave të demokracisë dhe të të bërit një shteti normal me njerëz normal që punojnë për qytetarët, por mos të harrojmë se qytetarët janë përgjegjës, ngase kemi një mos vetëdijesim total , dhe kjo është problematikë e madhe.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".