Serbia është mashtruar, plani i fshehta me Rusinë për ndezjen Ballkanin ka dështuar

Serbia është mashtruar, plani i fshehta me Rusinë për ndezjen Ballkanin ka dështuar
Serbia është mashtruar, plani i fshehta me Rusinë për ndezjen Ballkanin ka dështuar

Faik Krasniqi

  • 17 June 2022 - 13:17

Shkruan:ANALISTI- Faik Krasniqi

Rusia është në luftë dhe nuk e ka hallin e Serbisë. Prandaj nuk shoh rrezik të ndonjë aventure të saj. Për arsye se Evropa rrezikohet në rast se ndodhë një gjë e tillë.

-Ndërkombëtarët vetëm konstatojnë por jo edhe të veprojnë para se të ndodh diçka. Serbia aleatin kryesor dhe historik e ka Rusinë. Por siç ka vepruar Tito, të njëjtën gjë po e bën edhe Vuçiq. Duke mjelur në të dy anët, edhe në lindje edhe në perëndim. Pa Rusinë Serbia është e dobët. Rusia është në luftë dhe nuk e ka hallin e Serbisë.

Prandaj nuk shoh rrezik të ndonjë aventure të saj. Për arsye se Evropa rrezikohet në rast se ndodhë një gjë e tillë. As Amerika nuk do të lejonte diçka të tillë. Por më çuditë që perëndimi akoma e lejon të thithe në të dy anët. Pavarësisht që i thonë vazhdimisht se s'mund të jesh në të dy anët, prapë se prapë nuk ndërmarrin asgjë në këtë drejtim.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".