Protestojnë banorët e brezit kufitar në Karaçevë të Kamenicës: Mos na e mbyllni ambulancën shëndetësore!

Protestojnë banorët e brezit kufitar në Karaçevë të Kamenicës: Mos na e mbyllni ambulancën shëndetësore!
Protestojnë banorët e brezit kufitar në Karaçevë të Kamenicës: Mos na e mbyllni ambulancën shëndetësore!

Selver Lenjani

  • 29 June 2022 - 11:09

Shkruan: Selvet Lenjani

Mbyllja Ambulantes në brezi kufitar në Karaçevë të Kamenicës, ku rreth 3200 banor në këtë lokalitet mbesin pa shërbime bazike shëndetësore, e ku qe 1 muaj u mbyllë ambullanta e Karçeves kemi, kërkua edhe nga komuna me kërkesa q mos naj mbyllni shërbimet bazike shëndetësore por banorët kërkojnë qa ta kthejnë stafin mjekësor në ambulanten e Karaçevës.

Arsyeja pse është mbyll ky dikaster shëndetësor është se ka ndikua politika ditore. Z. Kryeministër Albin Kurti, znj. Presidente Vjosa Osmani, z. Kryetar i Kuvendit Glauk Konjfca nëse zhvishet Karaçeva nga këto shërbime që janë obligative, nëse ju e lejoni këtë, Karaçevën do e lëshojnë të banorët e brezin kufitar, nëse jy e lejoni këtë dhe nëse kjo ju shkon për shtati juve tre krerëve të shtetit Kosovës, këto gjëra qi po ndodhin në Karaçevë të Kamenicës. Në këtë qeverisje të këtyre institucioneve të Republikës së Kosovës, vallë të nderuara drejtues të institucioneve, a po dëshmohet se asnjëherë s’ju ka interesua për brezin kufitar, për Karaçevën.

Ne si Bashkësi Lokale si mazhorancë e këtij lokaliteti kurrë s’do të ndalemi, kurrë deri në realizimin e kërkesave tona, por si kjo qeveri Kurti 2, presidentja Osmani si dhe kryetarin e kuvendit Kojnufca, kemi me ju mbajt ndërmend sa herë populli kërkon ndihmë mjekësore prandaj i lusim të gjitha mediet që ta sensibilizojnë rastin Karaçevës.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".