UÇK është vlerë historike e Kosovës, të akuzuarit në Den Hag nuk janë themeluesit e UÇK-ës

UÇK është vlerë historike e Kosovës, të akuzuarit në Den Hag nuk janë themeluesit e UÇK-ës
UÇK është vlerë historike e Kosovës, të akuzuarit në Den Hag nuk janë themeluesit e UÇK-ës

Muhamet Kelmendi

  • 02 July 2022 - 12:14

Shkruan: Analisti- Muhamet Kelmendi

E keqja e perbashket eshte nderlidhja e UCK-es me te akuzuarir ne Den Hag. Te akuzuarit ne Den Hag nuk jane themeluesit e UCK-es.Deri ne maj te vitit 1998 ata as qe e udheheqnin UCK-en.Me Pucin e njohur qe bene ata ndaj UCK-es dhe LPK-es ne prill-maj 1998, ata e morren/rrembyen UCK-en nen kontrolledhe e deformuan ne qendrime dhe aktivitet clirimtar. 

Pavaresisht se a ishte ndokush ne UCK apo jo, i lindur apo qe ka lindur pas lufte, UCK eshte e te gjitheve dhe ne cdo kohe per kombin.

UCK beri te realizueshme aspiraten e kahmotshme te kombit. Me luften pa kompromise te UCK-se dhe ndihmen e NATO-se ne vitin 1999 u larguan forcat pushtuese serbe dhe bandat e Vrangelit nga Kosova.

Ne tash jetojme ne paqe. Shume e dine dhe besojne rendesine e UCK-se. Ka gjithashtu te tille qe kane verejtje dhe urrejtje ndaj luftes clirimtare.

Edhe ministra ka qe e urreje UCK-ne.

Pse?

Eshte jo e lehte te jipet pergjigje per injorimin dhe urrejtjen ndaj UCK-se. Kesi qe e urrejne jane aktualisht shume ne pushet.

UCK-ne e urren Vjosa Osmani, Donika Gegvalla Hekuran Murati dhe shume murata te tjere.

Disa e urrejjne pse UCK nuk ishte e LDK-se dhe e Ibrahim Rugoves. Te tjeret pse ne emer te UCK-se jane kryer shume krime dhe vjedhje.

E keqja e perbashket eshte nderlidhja e UCK-se me te akuzuarit ne Dene Hag. Te akuzuarit ne Dene Hage nuk ishin e nuk jane themeluesit e UCK-se. Deri ne maj te vitit 1998 as qe e udheheqnin fare UCK-ne. Me puqin qe bene ata ndaj UCK-se dhe LPK-se, ne prill-maj te vitit 1998, e morren UCK-ne nen kontrolle dhe e deformuan shume ne qedrime dhe ne aktivitet clirimtar.

Mbeshtegja e qendrimeve ndaj UCK-se me170 euro qe jepe Republika per veterane eshte gjeja me e rende dhe e pa pergjegjeshme ndaj luftes se drejte clirimtare.

Nuk akuzohen luftetaret, pse kemi mashtrime. Ata duhet te ndiqen penalisht.

Nuk largohen nga puna dhe nga perfaqesimi i Republikes ne bote te kuadrit qe vjene nga UCK dhe zevendesimini tyre me njerez te zellshem te ish regjimit sebo-jugosllav.

Po cka te themi per Presidenten e Republikes se Kosoves.

Znj. V.Osmani nuk permend ne asnje fjalim luftetaret dhe heronjt e UCK-se. As Demaci, as Haradinaj, as Kodra a Kumanova, si heronj te luftes per liri, nuk vleresohen nga Z.Osmani, z.Kurti, z Murati dhe muratat tjere.

Kjo eshte e papergjegjshme dhe shume e rende. Nuk luftohet UCK pse znj.Osmani, z.Grvalla-Schwarz etj.,jane me politiken e Rugoves. Nen emrin e Rugoves nuk mbrohet aktiviteti kunder UCK-se.

Ndersa, kulmin e krejte kesaj e dha z.Hekuran Murati me deklarata dhe shkrime duke e denigruar gjakun e derdhur per liri dhe pavaresi.

I "vlereson" luftetaret ne genjeshtar. I quan veteranet mashtrues. Nuk i fute veteranet ne kuader te te ardhurane minimale personale ne Kosove. I lene prapa dhe i krahason luftetaret e UCK-se me mercenare.

Keto nuk tolerohen.

Natyrisht se keta duhet te japin peggjigje per aktivitetin qe bejne kunder UCK-se.

Nuk duhet te kete pergjegjesi ne forme te hakmarjes, por vetem ne baze te ligjit, si propagandues dhe aktivitet anti-UCK-se.

Keta kerkoheh te hetohen nga Prokuroria Speciale e Kosoves.

Cka eshte mjafte eshte mjafte.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".