VV-a nuk mund të ikë nga përgjegjësia

VV-a nuk mund të ikë nga përgjegjësia
VV-a nuk mund të ikë nga përgjegjësia

Muhamet Kelmendi

  • 21 September 2022 - 17:39

Shkruan ANALISTI-Muhamet Kelmendi

 

Problemet ne Kosove jane te medha dhe te shumeta. Nuk ka fushe ekonomiko-sociale e shoqerore qe nuk eshte ne krize.

Shoqeria kosovare nuk ja nevoje per debate ofenduese dhe jo normale. Kosoves i duhen vendime per t'i zgjidhur ceshtjet e medha.

Sot e pame nje devat midis z.Rrahman Jasharit, kryetarit te SBASK-te dhe deputetit te VV-se, z. Dimar Basha.

Ky ofendoi ashper dhe pa vend.

Pergjegjesia per kete i takon kryetarit te VV-se, z.Kurti.

Z.Kurti kerkohet qe t'i ndali deputetet e vete nga debatet e tilla. Cdo ofendim qe behet nga deputetet e VV-se i mbeshtetet vete kryetarit.

Qeveria e Kosoves nuk duhet te shkoje ne konfrontim te ashper me SBASHK.

Kerkohet te punohet per t'i gjendur rrugeg e bashkepunimit dhe te zgjidhjes se ceshtjes se te ardhurave te te gjithe sektorit publik.

Eshte vete VV  qe ka vonesa te medha ne shume fusha, edhe ne fushen e Ligjit mbi te ardhurat personale ne sektorin publik, sikunder edhe ne ceshtjen e aresimit, te shendetesise, te sektorit privat, te sigurimit social dhe pensionalo-invalidor e ne fusha tjera.

Mos kapja me keto probleme ka krijuar paknaqesi ne te gjithe te punesuarit ne sektorin publik.

Ky eshte fakt.

Dhe kete, nuk mund te maskon me ofendime nga asnje deputet, pavaresisht vendit.

Ikja nga pergjegjesia dhe bazimi gjoja ne ate se para lufte eshte punuar falas e pse tash jo, nuk eshte baze e zgjidhjes se ceshtjes.

Kete e dine VV-a.

VV-a duhet t'i zgjidhe ceshtjet. Nuk duhet te akuzon te tjere dhe as te flete ne emer te patriotizmit. Eshte tjeter kohe kjo tash dhe kursesi nuk mund te krahasohet me ate para lufte, nen pushtimin serbomadh.

Qeveria kerkohet me urgjence te merret me problemet ne aresim, ne shendetesi, ne sigurimet sociale e pensionale, ne rend dhe ligj etj. 

Pikerisht per keto i ka marre votat. Nuk duhet te iki nga pergjegjesia.

 

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".