Uashingtoni dhe Brukseli duhet të zgjohen nga gjumi, Aleksandër Vuçiq po përgatitet sikurse Putini për një invazion befasues në Kosovë

Uashingtoni dhe Brukseli duhet të zgjohen nga gjumi, Aleksandër  Vuçiq po përgatitet sikurse Putini për një invazion befasues në Kosovë
Uashingtoni dhe Brukseli duhet të zgjohen nga gjumi, Aleksandër  Vuçiq po përgatitet sikurse Putini për një invazion befasues në Kosovë

Fadil Maloku

  • 28 September 2022 - 07:30

Shkruan: Sociologu: Fadil Maloku

Qeveria, policia, ushtria dhe akademia e kanë haram gjumin, sepse po jetojmë në kohëra të pasigurisë rajonale e globale. Derisa akademikët serb bëjnë Projekte, si puna MEMORANDUMIT2, për dekadat e reja, akademikët shqiptar në këto orë të liga për kombin dhe shtetin, ende vetëkënaqen me paga të majme që u dhuroj ish pushteti dhe presin që të ngarkohen me "certifikata mbi varfërinë e mendjes" së tyre parazite dhe injorante.

Uashington e Bruksel, zgjohuni, se; Vuçiqi po bëhet gati si Putini, për një invazion befasues...! Marrëveshja e bashkëpunimit e nënshkruar nga ministri i jashtëm serb Nikola Selakoviç, mu në qendër të Nju Yorkut dhe ai rus Sergej Lavrov është një paralajmërim i qartë tashmë dhe tejet ogurzi, se Serbia është duke pritur vetëm momentin e prishjes së konstelacioneve ushtarake e politike kontinentale e globale, në mënyrë që me urdhërat dhe armatimin e Rusisë,të kryej një “blitzkrieg” ushtarak në Kosovë.

Krejt ata që mendojnë se, mbase KFOR-i është në Kosovë, Serbia s'ka me guxu me bë asnjë lëvizje ushtarake, e kanë gabim; sepse, asnjë ushtarë i KFOR-it nuk besoj që është i gatshëm të vdes për ideale kombëtare e shtetërore të një vendi të huaj!?. Qeveria, policia, ushtria dhe akademia e kanë haram gjumin, sepse po jetojmë në kohëra të pasigurisë rajonale e globale. Derisa akademikët serb bëjnë Projekte, si puna MEMORANDUMIT2, për dekadat e reja, akademikët shqiptar në këto orë të liga për kombin dhe shtetin, ende vetëkënaqen me paga të majme që u dhuroj ish pushteti dhe presin që të ngarkohen me "certifikata mbi varfërinë e mendjes" së tyre parazite dhe injorante. Gjithkund në botën e civilizuar, kur mbretërojnë kohëra krizash dhe shfaqen dilema hamletiane për fatin e kombit dhe shtetit, ushtarakë, politikanët dhe akademikët e vendit janë adresat e para për kërkimin e zgjidhjeve!

Në shoqëritë gjithëshqiptare, përkundër të gjitha problemeve politike, sociale, ekonomike, e kulturore, që metastazuan dhe u ricikluan në këtë fillim mileniumi e këndej, ata veç flenë e mrizojnë! Mrizimi, qoftë si status social por edhe si "meritokraci" kombëtare pa ndonjë update të theksuar padyshim flet shumë për një lloj skleroze, apatie, serviliteti madje edhe për një lloj çoroditje e varfërie të plotë të mendjes sonë!? Atrofia, papërgjegjësia, dembelia e konzumerizmi janë viruse tani të dukshme, që i kanë "pushtuar" këto kasta në Kosovë e Shqipëri!

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".