Kjo është skema kriminale e drejtësisë, të korruptuarit po rrinë anash duke i “ gëzuar” produktet e krimit

Kjo është skema kriminale e drejtësisë, të korruptuarit po rrinë anash duke i “ gëzuar” produktet e krimit
Kjo është skema kriminale e drejtësisë, të korruptuarit po rrinë anash duke i “ gëzuar” produktet e krimit

Hasan Preteni

  • 10 December 2022 - 08:08

Shkruan: ANALISTI - Hasan Preteni

Sabotimi “ legal” i shtetit. Kjo është diagnoza sa i përket angazhimit institucional i prokurorive dhe gjykatave në luftë kundër korrupsionit. Sa “ efikas” janë kur kanë nevojë për lek, sa të shpejtë janë në vendimet nga të cilat përfitojnë, brenda javës reaguan në vendimin e qeverisë për kthimin e vendimit antiligjor me të cilin përfituan gjyqtarët dhe prokurorët.

-Për tri vite secili nga gjyqtarët dhe prokurorët morën minimum 1500 euro në muaj më shumë, jo ligjërisht! Këto janë fushat ku ata janë “ efikas” kundërshtojnë çdo nismë qeveritare në drejtim të Vettingut dhe nismave tjera ligjore që kanë të bëjnë me organizimin prokurorial dhe gjyqësor. Për punë nuk shqetësohen.

Hapin raste, fillojnë hetime me pompozitet e pastaj zvarritje në pafundësi; nuk marrin pjesë në seanca edhe atë të koordinuar njëherë prokurorët pastaj gjyqtarët, avokatët apo palët. Me rëndësi që të mungoi njëra palë e procedura të shtyhet në pakufi. E vetmja që ecën është koha ( ditët, javët dhe muajt) rastet parashtrohen e kurrë nuk përfundojnë. Përfundon ndonjë rast i ndonjë taksiratgjie, ndonjë hajni pulash apo hajn i pyllit. Të korruptuarit po rrinë anash duke i “ gëzuar” produktet e krimit.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".