Kosova po i vuan pasojat e ish-pushtetarëve të kaluar,të cilët për përfitime personale, në majat e shtetit instaluan krimin e organizuar

Kosova po i vuan pasojat e ish-pushtetarëve të kaluar,të cilët për përfitime personale, në majat e shtetit instaluan krimin e organizuar
Kosova po i vuan pasojat e ish-pushtetarëve të kaluar,të cilët për përfitime personale, në majat e shtetit instaluan krimin e organizuar

Skender Mulliqi

  • 31 January 2023 - 15:24

Shkruan:ANALISTI- Skënder Mulliqi

 

Edhe pesimistet më të mëdhenj nuk e kanë besuar një zhvillim të  tillë të ngjarjeve .U sollëm në atë mënyrë sikur mos të ekzistonte  e nesërmja e jonë! Mos të flasim për ndërgjegjen dhe moralin politikë , të cilat ishin në nivelin më të ulët. Elitat politike në pushtet, u dehen nga sefaja, nga paratë e taksapaguesve, u dehën tepër  shumë, elita  e mëhallës ballkanike. U dehen si më raki rrushi , të cilët Kosovës  ja lanë veç eshtrat.

 

Pushtetet 20 vjeçare , ne vend të ardhmes , si pasqyrë kishin dhe zgjodhën shekullin e kaluar. E dihet së ai shekull  nuk ishte  shembull i mirë për shqiptarët, e okupuar nga Serbia. Ne liri  dhe në pavarësi,në vend që të hapërojmë më kohën, u kthyen mbrapa më logjikë të te menduarit dhe të vepruarit. Kjo logjikë e shtet ndërtimit u tregua e mundimshme , së shumë i mundojë  qytetarët. Ishte logjikë e kthimit mbrapa të proceseve , jo e  kohës së modernitetit. Vizionet jo të qarta , u treguan të  dëmshme për zhvillimet shoqërore dhe politike në Kosovë. Ende nuk krijuam shtet sa duhet të zhvilluar e  demokratik. Në Kosovë , u sunduam gjatë nga ata, të cilët shumë çka rrënuan para vetit, duke e  pru për shumicën varfërinë dhe mjerimin social të dera. Jetuam sikur mos të kishin , ujë, rrymë ,  sikur të ishim pa sapunë, pa antibiotikë, e që të gjitha këto sjellin sëmundje të rënda. Ikëm nga  shekulli i ri, duke u kthyer  në shekullin e kaluar, sigurisht ndër më të mbrapshtit në historinë e  shqiptarëve .Edhe pesimistet më të mëdhenj nuk e kanë besuar një zhvillim të  tillë të ngjarjeve .U sollëm në atë mënyrë sikur mos të ekzistonte  e nesërmja e jonë! Mos të flasim për ndërgjegjen dhe moralin politikë , të cilat ishin në nivelin më të ulët. Elitat politike në pushtet, u dehen nga sefaja, nga paratë e taksapaguesve, u dehën tepër  shumë, elita  e mëhallës ballkanike. U dehen si më raki rrushi , të cilët Kosovës  ja lanë veç eshtrat. Kthimi  në pushtet i të gjithë  atyre të cilët bënë zullume  të mëdha e të vogla, do të ishte tragjedi  tjetër politike dhe ekonomike për qytetarët  e Kosovës.

 

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".